Kia Rio 1.4 X-pect (2007)
Uitvoering | Rio 1.4 X-pect |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ervaringen :
Na 4 1/2 jaar in een Renault Clio 1.4 te hebben gereden (beviel goed) een Rio aangeschaft. Ik heb het model 1.4 expect. Auto bevalt tot op heden zeer goed.
De rijeigenschappen zijn goed motor is zeer stil en erg soepel. Ik had niet verwacht dat deze auto zo soepel zou zijn omdat ik al 15 jaar Renault gereden heb.Zijn trekkracht is meer dan voldoende en het geluidsnivo binnen is ook in orde. De stoelen zijn best wel hard maar daar zal ik wel aan wennen geven wel goede steun aan het lichaam.Auto schakelt soms wat haperig maar dat is niet echt vervelend.
Na 1100km ligt het benzineverbruik ongeveer op 1op 13,8 gemiddeld. De afwerking van het interieur is prima en de 4 speakers welke gemonteerd zijn is goed. Tot op heden ben ik zeer tevreden met deze auto.
Nu ben ik 1/2 jaar verder en heb in die tijd er een trekhaak onder laten zetten.
Als trekauto is het geen ster maar hij kan goed met het overige verkeer mee. Aan de stoelen ben ik intussen gewend maar ze blijven wel hard. Het verbruik is nog steeds 1 op 13,8 wat ik niet slecht vind. Tot op heden een probleemloze auto en ben hierover zeer tevreden.
Nu ben ik 12500 km verder ben er in Nederland met de caravan weggeweest waarbij het verbruik 1 op 11 is geweest,op de snelweg heb ik er 110 mee gereden wat geen enkel probleem opleverde de kogeldruk heb ik hierbij op 50kg gehouden zoals voorgechreven is .Hoe hij het in de bergen doet de tijd zal het leren maar met veel schakelen zal dit wel gaan.
Voor de rest ben ik zeer tevreden als ik op het moment een andere zou kopen werd het toch weer een Kia Rio (misschien een 1.5).
Nu ben ik 8 maanden verder en heeft de auto 22000 km gelopen ben er mee met de caravan naar de alpen geweest en de eerste 500km wilde deze niet vooruit en het verbruik was 1 op 5 wat heel erg veel was na die 500 km was het net ofdat de motor toen pas los was en hij begon steeds beter te rijden en het verbruik liep zienderogen terug vanaf dat moment was het verbruik 1 op 10,5 wat helemaal niet slecht is.Ik heb er 4 weken mee in Frankrijk rondgereden en er helemaal geen problemen mee gehad.
Nu op het moment ligt het verbruik 1 op 15 en ben zeer tevreden over de auto maar als ik een andere koop word het wel een 1,5 dit omdat ik dan meer trekkracht heb met de caravan. Mijn volgende auto word zeker weer een Kia.
Tot heden geen problemen gehad
In de 11 maanden dat ik hem heb heb ik 1 storing gehad n.l de werking van de l.achteruitrijlamp waarbij telkens de zekering van sprong, dit was schijnbaar al vanaf het begin maar de oorzaak was dat het lampje er niet goed inzat(draadje van het lampje dubbel).Dit is door de garage gratis verholpen.
2 jaar verder
Nu heb ik deze auto 2 jaar en ben er al div.malen mee op vakantie geweest en heb tot opheden geen problemen.
Het verbruik is met caravan en in de bergen erg hoog 1 op 6 maar is aanvaardbaar voor mij voor de rest is het verbruik gemiddeld 1 op 15.
tot op heden erg tevreden over de auto.
Na 3 jaar ervaring
De auto heeft zich tot op heden goed gehouden en is in prima staat.
Het verbruik met caravan in Frankrijk is 1 op 11 en 1 op 15,5 los.
Dit is erg goed en ben hierover zeer tevreden.
Heeft pas zijn beurt gehad na de garantie periode dit is gebeurd bij een renault dealer.De enige extra kosten die ik heb gemaakt zijn een lampje van de stadsverlichting (€0,85 cent)
Waarom is dat daar gebeurd.
Nadat Crooymans als importeur niet meer bestond zijn er bij ons bijna geen Kia dealers meer ik ben nog wel eens in Eindhoven gaan kijken maar dat is te ver weg.(deze er even naar gekeken (v-snaar maakt een piepend geluid) maar hiervoor moest ik terug komen op een andere dag daar terug maar ze konden het niet gemaakt krijgen .
Nu heb ik zelf wat bijenwas aan de riem gedaan en heb er tot op heden geen last meer van gehad dit heb ik gedaan na de winter.
Nu heb ik geen zin om zo iedere keer naar deze dealer te gaan dus dat is de redenen.
De auto is goed maar ik kom terug op wat ik eerder geschreven heb dat ik weer een Kia koop.
Wat mijn volgende auto word weet ik niet maar ik rijd deze Rio nog tot eind van dit jaar en dan zie ik wel.
Problemen
Na 47000 km heeft het eerste probleem zich aangediend.
Trillingen in het stuur tussen de 60 en 80 km lager of hoger geen probleem. Na eerst nieuwe banden er op laten leggen gehoopt dat dit probleem over zou zijn maar helaas het bleek een kromme aandrijfas te zijn , volgens de garage een drempel te hard genomen . Het was een pittige prijs maar nu rijd hij weer als nieuw. Ik ben wel naar een nieuwe auto gaan kijken maar de inruilprijs was zo slecht dat ik besloten heb om hem maar door te rijden de komende 2jaar dan zien we wel verder en ik ben nog steeds tevreden over de Kia dus waarom zou ik hem inruilen.
Geen problemen
Na het vorige probleem heb ik tot op heden geen probleem meer gehad wel heb ik de auto nu bij een andere garage dan kia in onderhoud dit omdat dit dichterbij is en daar ik 4 jaar daar voor gekozen heb om in eigen dorp een garage te zoeken toen was dat kia.
Nu is er geen kia dealer/garage meer dus op zoek gegaan naar een andere.De auto heeft zojuist zijn jaarlijkse beurt gehad (grote beurt)hier is niets onverwachts uitgekomen.
Over de auto ben ik nog steeds tevreden dus deze blijft nog wel even en ga er rustig mee op vakantie met caravan.
Terug van Vakantie
Na mijn auto een beurt te hebben gegeven door mijn garage ben ik op vakantie gegaan naar Frankrijk ben met de caravan gegaan en heb ongeveer 2700km gereden.Met een gemiddeld gebruik van 1op10,5 ben ik heel tevreden het is geen snelheidsmonster maar over het algemeen goed,wel moet je veel schakelen in de ardennen(Luik)voor de rest geen problemen.Volgend jaar weer met dezelfde auto als alles goed gaat.
Geen bijzonderheden
Na weer bijna een jaar gereden te hebben is het weer tijd voor een beurt.De kosten hiervan waren €160,- en voor de rest was er niets mis dus op weg naar volgend jaar en hopen dat we zo door kunnen gaan . Tot op heden tevreden over de auto.
Terug van vakantie en weer weg
Na in april de beurt te hebben gegeven door mijn garage ben ik met gerust hart op vakantie gegaan nu ik deze auto vijf jaar heb heb ik er over nagedacht om hem in te ruilen maar de crisis heeft mij doen bedenken en rij hem nog een paar jaar door dus op weg naar de 100000 km tevens heb ik voor mijzelf besloten als ik een andere koop dat dit weer een Kia wordt ik weet nog niet wat voor een. Wel weet ik dat hij minimaal 95pk moet hebben en 1000kg moet mogen trekken.
Maar de vakantie met caravan is heel goed verlopen en ga volgend jaar weer met de caravan naar het zuiden.Ik heb het verbruik het laatste jaar bijgehouden en en verbruik wordt steeds gunstiger (8,30 l/100km
20.586 km en 1.708 l.)Voor de rest heb ik geen aparte onkosten gehad het afgelopen jaar, wat ik wel een prettige bijkomstigheid vind.
Alweer een jaar
Nu we weer een jaar gereden hebben was het tijd voor een beurt, de auto heeft het afgelopen jaar 1/4 liter olie verbruikt wat normaal is.
Nu was het tijd voor een nieuwe distributieriem en 2 nieuwe banden voor de rest was er niks.
Dus prima zo op naar het volgende jaar en 100.000km.
Vastgelopen rem
Na lange tijd een probleem namelijk een vaste gelopen rem .Door na de Anwb te zijn geholpen wat overigens erg lang geleden was weer door kunnen rijden met de mededeling toch maar even naar de garage gaan.
Hier bleek dat de remklauw defect was.Nieuwe erop samen met nieuwe remblokken remschijven schoonmaken en nieuwe remolie erop.Nu is alles weer goed.
Ik ga met deze auto nog 1x naar Frankrijk met de caravan en ga dan naar een andere kijken.
Dit zal een diesel worden.(renault clio)
Ik koop wel geen nieuwe meer omdat je er teveel vanaf schrijft de eerste jaren.
Ben tot op heden nog heel tevreden met mijn Kia.
Laatste review
Na 7 jaar goed van dienst te zijn geweest heb ik nu een andere auto gekocht.Dit is sneller dan ik had verwacht bij toeval tegengekomen en na een proefrit gekocht.
Deze keer weer een Renault Clio.
Ik hoop dat ik met deze net zoveel veilige en goede kilometers kan maken als met de Kia Rio.
Voor de volgende eigenaar nog veel plezier met deze auto.