Kia Rio 1.3 RS (2004)
Uitvoering | Rio 1.3 RS |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Na het verplicht inleveren van de leaseauto wilde ik een nieuwe auto zodat ik de eerste jaren geen noemenswaardige (onderhouds)kosten hoefde te maken. Ik wilde 10000 euro besteden en heb uiteindelijk voor de Rio 1.3 RS gekozen. Dit wanwege "value for money".
In de testauto (waar 1500 km op de teller stond) verbaasde ik er mij over dat het stuur scheef stond. Had ik mijn conclusies maar getrokken!
Bij aflevering een verlagingssetje laten monteren. Na circa 3 weken: mijn stuur stond scheef! Dealer zo goed en zo kwaad als kon recht gezet (geen professioneel uitlijnapparatuur). Stuur trilde daarna nog. (Lees verder bij problemen.)
Bij de grote beurt aangegeven dat stuur nog trilde. Auto zou bij de Ford dealer uitgelijnd worden. Na ophalen: auto trekt naar rechts! (mmm, waar heb ik dat meer gelezen: loop de review maar eens af van alle typen) Kia: ’Dat deed hij al’ en ’heeft de auto soms schade opgelopen?’ Antwoord: 2x ’Nee’. Enfin: auto staat op dit moment (nov 05) bij de dealer. Ben benieuwd. Hebben het voordeel van de twijfel, tot nu toe ben ik tevreden over ze.