Kia Pride Profit (1998)

Kia Pride

UitvoeringPride Profit
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2012

Eindelijk een beetje geluk?

Na allerlei toestanden was het geld op. Tot overmaat van ramp gaf mijn Volvo ook nog eens de geest. Op zich niet zo heel erg want dat ding zoop als een gek en kost een vermogen in de wegenbelasting. Met het hele kleine beetje geld waar ik nog over kon beschikken heb ik het internet 3 keer afgestruind. Het werd mijn Kiaatje. 1998, nieuwe apk, 65000 op de teller met NAP-gegevens, buitenkant is flink verweerd (rood), en er zit werkelijk waar niks op. Geen zonneklep bij de bijrijder en zelfs geen interval op de ruitenwisser. Maar wat er wel op zit doet het en het koste me maar 600 euro.

Mensen wat kun je blij zijn met een autootje waarvan de meeste mensen hem waarschijnlijk 500 meter van hun huis parkeren zodat de buren hem maar niet zien. Hij start altijd, is belachelijk zuinig (1:18,8) en een koopje met verzekering en wegenbelasting.

Inmiddels ga ik er vanuit dat ik dit dingetje voorlopig houden kan. Dat vertrouwen heeft hij me wel gegeven. Ik heb zelf de olie en het filtertje vervangen. Nu de lente aanbreekt zal ik binnenkort ook de buitenkant verzorgen door de kleur wat terug te brengen. De binnenkant is netjes, hoef ik niks aan te doen.