Kia Picanto 1.2 CVVT Plus Pack (2012)

autoreview

Kia Picanto
Kia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia Picanto

Signalement

UitvoeringPicanto 1.2 CVVT Plus Pack
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf14 km
KM-stand laatst50.000 km
Lezerswaardering: 58%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Na 4 jaar en 50000 km

 • 50.000 km

Nu ik er 50000 km op heb zitten met mijn Picanto uit 2012 maak ik ook een review. Al het goede en slechte is al door anderen verwoord. Inderdaad rijdt een stuk duurder dan verwacht, bied veel waar en comfort, hoewel mijn vorige grotere Franse karretjes toch confortabeler waren, voor zijn prijs, de bekleding is nogal gevoelig voor vlekken (zweet)en beschadigingen en hij doet het altijd. Eenmaal kon ik niet weg komen, de batterij van de afstandsbediening bediening hield er opeens me op en een reserve batterij heb ik niet in mijn binnen zak zitten.
Hij heeft een lekker gebruikt gemak, op die boord computer na, kan je niets mee tijdens het rijden. Een extra is een cruise control. Wat ik heerlijk vind, je rijdt nooit te hard.
De normale beurten bij de Kia garage laten doen kostte mij totaal € 1071
Wat tegen valt is de banden slijtage, voorheen in een Picasso maakte ik toch zo een dikke 50000 op een setje. Nu ben ik al aan de derde set Hankook bezig (20000) dat is toch € 629
Brandstof: zuiniger dan 1 op 16,5 wordt het niet. ( is eigenlijk te veel,voor zo een auto meen ik)
Ben niet van plan hem binnen kort weg te doen, blijft altijd een mooi tweede autootje. Ben uiteindelijk niet negatief over de Picanto, geef hem een dikke 7, misschien toch een ander merk banden door de dealer laten plaatsen?

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Kia Picanto

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 275
 
DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 299
 
Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Leaseplan
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicLine 4-zits (5D/5H)
€ 344
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens