Kia Picanto 1.2 CVVT Comfort Pack (2012)

Kia Picanto 1.2 CVVT Comfort Pack (2012)

UitvoeringPicanto 1.2 CVVT Comfort Pack
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerste ervaning

Mijn Fiat als 2e eigenaar na een 150000 km ingeruild voor de nieuwe Kia Picanto 1,2 liter.

Bij het wegrijden viel me gelijk op dat de koppeling erg licht was,en de eerste versnelling kort.
Nu ik de auto vier weken heb,en de eerste 1900 km er mee heb gereden ben ik wel gewend aan de koppeling, maar heb nog wel wat moeite met de korte eerste versnelling.
De auto is wel wat zijwind gevoelig, maar rijdt goed en is stiller dan de vorige auto.
Doordat de auto 16 pk meer heeft dan de Panda, merk ik wel dat ik makkelijker/sneller kan inhalen.
Op dit model zit standaard het start/stop systeem, maar schakelt nog lang niet altijd in (volgens de dealer wordt dit wel beter en is dit ook afhankelijk van diverse factoren. Er zit ook een klein reserve wiel bij.

Ik heb nu zelf driemaal getankt (auto was afgeleverd met €30 aan benzine.
1 475 km 5,1 l op 100km
2 571 km 4,8 l op 100km
3 522 km 5,0 l op 100km
Dit zijn de gegevens wat auto zelf aangeeft, en op gecombineerde ritten
Autoweg Provinciale weg dorp / stadsverkeer.
Zelf vind ik het nog te vroeg om de waarderingen aan te geven wel ingevuld, omdat er een melding over krijg

6,0

PRIVATE LEASE Kia Picanto