Kia Picanto 1.0 CVVT Comfort Pack (2011)

Kia Picanto
Kia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia Picanto

UitvoeringPicanto 1.0 CVVT Comfort Pack
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Mooie, complete auto, maar het verbruik valt vies

Na ruim een jaar wil ik de balans opmaken en doorgeven hoe wij onze Kia Picanto ervaren. Laten we beginnen met de minpunten dat is het makkelijkst.

Het belangrijkste minpunt is het verbruik. Met een gemiddeld verbruik van nog geen 15 km per liter, haalt deze auto bij lange na niet het opgegeven verbruik. Ik weet dat het opgegeven verbruik een theoretisch verbruik is, gemeten in ideale omstandigheden tijdens een test, die de werkelijkheid volkomen negeert. Toch ben ik geschrokken van het verschil. De auto niet zuiniger dan de Ford Ka en zelfs minder zuinig dan een Punto die ik gereden heb. Het is om die reden dat ik de auto een onvoldoende geeft m.b.t. de gebruikskosten.

Een ander minpunt is de verwarming. Die werkt mijns inziens te goed. Als je de verwarming op de heetste stand zet, is de lucht die uitgeblazen wordt zo heet, dat je jouw hand kunt verbranden. Het beneemt je de adem. Het is superfijn om de auto snel op te warmen, maar de koudste stand is niet gelijk aan de buitenlucht en dat is jammer.

Het laatste minpunt dat ik specifiek wil benoemen is de audioinstallatie en dan met name het volume van de achterspeakers. Dat volume is super zwak en in realiteit zijn de achterspeakers niet aanwezig. Toen ik hier bij de garage naar informeerde, kreeg ik te horen dat het bekend is en dat Kia zelfs een pakket aanbiedt om dit te verhelpen. Dat is echter geen garantie, waardoor ze wat mij betreft bij volgende generaties beter een paar krachtigere speakers voorin kunnen schroeven en de achterspeakers als optie aanbieden.

Het zijn niet alleen maar minpunten. De auto is voor zijn klasse zeer comfortabel en heeft voor de prijs ook een enorm uitrustingsniveau. We kunnen (met enige moeite, dat wel) met 5 personen in de auto en dan kan iedereen nog wat bagage meenemen ook. Het is dus zeer veel auto voor het geld dat je ervoor betaald. Daarnaast is het mijns inziens de mooiste auto van zijn klasse. Maar toch dat verbruik...

7,0

PRIVATE LEASE Kia Picanto