Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine (2018) #10

Kia Niro
Kia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia NiroKia Niro

UitvoeringNiro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Kia Niro (Generatie 1) – Mijn eerste Kia en hybr

Na meer dan 25 jaar Fiat te hebben gereden, stapte ik voor het eerst over naar een Kia én naar een hybride aandrijflijn. De Kia Niro generatie 1 heeft me in die periode positief verrast. In totaal hebben we 221.000 km met deze auto gereden.

## **Rijervaring en aandrijving**
De hybride aandrijving werkt soepel en schakelt vaker dan verwacht over op de elektromotor, zelfs bij snelheden rond de 80 km/h. Dat maakt het rijden niet alleen zuinig, maar ook opvallend stil en ontspannen. Het algemene rijgedrag is prima: voorspelbaar, comfortabel en geschikt voor lange afstanden.

## **Ruimte en comfort**
Ruimte was voor ons een belangrijk criterium, vooral omdat we grote kinderen hebben. De Niro scoort hier uitstekend:

- Veel hoofd- en beenruimte achterin
- Hoofdsteunen die hoog genoeg verstelbaar zijn
- Zitcomfort dat ook bij langere ritten goed blijft

Omdat ik voor mijn werk regelmatig huurauto’s rijd, weet ik hoe irritant een slecht geplaatste hoofdsteun kan zijn. Bij veel auto’s duwt die tegen mijn rug — bij de Niro gelukkig niet.

## **Praktische keuzes**
Aangezien ik veel kilometers maak, heb ik gekozen voor een extra set winterbanden. Dat bleek een goede investering: de auto blijft stabiel en voorspelbaar in winterse omstandigheden.

## **Betrouwbaarheid en problemen**
Over het algemeen was de auto betrouwbaar. Het enige **bekende probleem was de airconditioning**, en dat kwam ook bij mijn exemplaar naar voren. Kia heeft dit netjes onder service vervangen.
Een klein ongemak was het tankklepje dat niet goed opende, maar dat was met een nieuw veertje snel opgelost.

## **Verbruik**
Het verbruik is netjes en terug te zien in mijn verbruiksmonitor. De combinatie van benzine- en elektromotor levert in de praktijk een zuinige rijervaring op.

## **Conclusie**
De Kia Niro generatie 1 was voor mij een fijne, ruime en betrouwbare auto die uitstekend past bij iemand die veel kilometers maakt en comfort belangrijk vindt. De overstap van Fiat naar Kia én van benzine naar hybride is me uitstekend bevallen.

Inmiddels heb ik de auto ingeruild voor de nieuwe Kia Niro generatie 5 — een mooi vervolg op een positieve ervaring.

10,0

PRIVATE LEASE Kia Niro