Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Design Edition (2018) #2
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Afscheid van de Niro
In 2018 hebben we nieuw een Kia Niro gekocht. De auto heeft 7 jaar trouwe dienst gedaan. Een kort verslag van de afgelopen 7 jaar. Om te beginnen hebben wij nog nooit zo’n zuinige auto gehad. 1:20 was makkelijk haalbaar. Ook het onderhoud van de Kia was spotgoedkoop bij de merkdealer. Dat wil niet zeggen dat het allemaal feest is geweest. Toen de auto 1 jaar oud was kreeg hij een storing. De auto viel steeds totaal uit. Uiteindelijk tijdens een vakantie in Zuid Frankrijk is hij gerepatrieerd naar Nederland. Daar sta je dan in Frankrijk zonder auto. Dat gaf wel een flinke deuk in het vertrouwen. En we hebben geleerd dat Kia assist niets voorstelt. Het vertrouwen is in de volgende jaren weer volledig teruggekomen. De auto heeft nooit meer een storing gehad nadat het probleem was opgelost. Wel vonden wij de stoelen niet lekker zitten (korte zitting) voor lange mensen, en met opgroeiende kinderen werd de kofferbak ook steeds kleiner. Kortom we kregen ruimtegebrek. Daarnaast was het ook zeker geen stille auto. Er is duidelijk bezuinigd op isolatie. Als gevolg hiervan is de Niro uiteindelijk ingeruild op een hybride Skoda Superb combi. Kia heeft ons echter wel verrast met de lage kosten en de service in de garage. Voor het comfort zoek je deze auto niet uit. Het is echter wel waar voor je geld.