Kia EV6 84kWh GT-Line Business Edition (2025)

Kia EV6
Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6 faceliftKia EV6 faceliftKia EV6 faceliftKia EV6 faceliftKia EV6 faceliftKia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6 faceliftKia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6 faceliftKia EV6Kia EV6

UitvoeringEV6 84kWh GT-Line Business Edition
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Grote fout

Review – Kia EV6 (84 kWh) RWD 2025

Kilometerstand bij schrijven: ±4.000 km

Na maanden wachten kreeg ik eindelijk het telefoontje: mijn nieuwe Kia EV6 was aangekomen en kon worden afgeleverd. Ik had ervoor gekozen om de auto op mijn werk te laten bezorgen. Dat bleek achteraf geen gelukkige keuze.

De auto werd afgeleverd door een student die inhoudelijk geen enkele vraag kon beantwoorden. Bij ontvangst zag ik direct dat er schade aan de buitenzijde van de auto zat. Daarnaast zaten er zeven oranje stickers op de velgen, meer dan tien beschermstickers in het interieur, en de oranje veiligheidshamer lag los op de vloer. De bestelde trekhaak bleek niet gemonteerd.
Tot mijn verbazing stond ook de digitale onderhoudsstand bij aflevering op –1.000 km, wat bij een nieuwe auto onacceptabel is en vragen oproept over de uitgevoerde aflevercontrole.

Na de eerste kilometer begon de ellende pas echt. De auto trilde en resoneerde tijdens het rijden. Even later merkte ik dat er een koude luchtstroom door het interieur kwam. Alle verwarmingsstanden geprobeerd, maar de verwarming werkte simpelweg onvoldoende.
Ik heb hiervoor een afspraak gemaakt bij de garage. De auto is 24 uur binnen geweest, maar bij het ophalen bleek niets verholpen.
Kort daarna moest ik voor mijn werk een lange rit maken van ongeveer 2.500 km, wat onbedoeld een zeer grondige test werd. Die rit was ronduit frustrerend: bestaande problemen bleven aanwezig en er kwam zelfs een nieuwe rammel in een portier bij.
Alsof dat nog niet genoeg was, viel ook de actieradius enorm tegen. De 84 kWh-accu komt in de praktijk niet verder dan 280–300 km, bij ongeveer 10 graden buitentemperatuur en een gemiddelde snelheid van 100 km/u. Dat is wel héél ver verwijderd van de gecommuniceerde 560 km WLTP, zelfs als je realistisch rekent.
Op dit moment staat de auto al vier dagen bij de dealer. Een deel van de problemen is inmiddels gevonden en verholpen, maar een belangrijk deel nog steeds niet. Ik heb de auto dus nog altijd niet terug.
Daarnaast zijn er meerdere ontwerpkeuzes die in dagelijks gebruik tegenvallen:
• De buitenspiegelverwarming is niet handmatig in te schakelen
• Er is geen achterruitenwisser
• De kofferbakafdekking is onhandig ontworpen
• Het stuur is niet in diepte verstelbaar
• In het donker zie je continu een reflectie van de sfeerverlichting in de buitenspiegels, wat storend en soms zelfs hinderlijk is
• De auto vergrendelt niet automatisch wanneer je wegloopt
• Met de afstandsbediening kun je de ramen wel openen, maar niet sluiten

Na ongeveer 4.000 km rijden ben ik helaas zeer ontevreden over deze auto. De proefrit gaf een totaal ander beeld dan de werkelijkheid. Ik zie er eerlijk gezegd tegenop om 70.000 km per jaar met deze auto te moeten rijden.
Wat voor mij het meest teleurstelt, is niet één specifiek probleem, maar de combinatie van een slechte aflevering, meerdere technische gebreken en het herhaaldelijk niet oplossen daarvan. Voor een auto in deze prijsklasse had ik dit simpelweg niet verwacht.
Op dit moment zou ik deze auto — en met name de aflevering en aftersales — niet aanbevelen.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee