Kia EV6 84kWh GT-Line Business Edition (2025)
| Uitvoering | EV6 84kWh GT-Line Business Edition |
| KM-stand laatst | 4.000 km |
Grote fout
Review – Kia EV6 (84 kWh) RWD 2025
Kilometerstand bij schrijven: ±4.000 km
Na maanden wachten kreeg ik eindelijk het telefoontje: mijn nieuwe Kia EV6 was aangekomen en kon worden afgeleverd. Ik had ervoor gekozen om de auto op mijn werk te laten bezorgen. Dat bleek achteraf geen gelukkige keuze.
De auto werd afgeleverd door een student die inhoudelijk geen enkele vraag kon beantwoorden. Bij ontvangst zag ik direct dat er schade aan de buitenzijde van de auto zat. Daarnaast zaten er zeven oranje stickers op de velgen, meer dan tien beschermstickers in het interieur, en de oranje veiligheidshamer lag los op de vloer. De bestelde trekhaak bleek niet gemonteerd.
Tot mijn verbazing stond ook de digitale onderhoudsstand bij aflevering op –1.000 km, wat bij een nieuwe auto onacceptabel is en vragen oproept over de uitgevoerde aflevercontrole.
Na de eerste kilometer begon de ellende pas echt. De auto trilde en resoneerde tijdens het rijden. Even later merkte ik dat er een koude luchtstroom door het interieur kwam. Alle verwarmingsstanden geprobeerd, maar de verwarming werkte simpelweg onvoldoende.
Ik heb hiervoor een afspraak gemaakt bij de garage. De auto is 24 uur binnen geweest, maar bij het ophalen bleek niets verholpen.
Kort daarna moest ik voor mijn werk een lange rit maken van ongeveer 2.500 km, wat onbedoeld een zeer grondige test werd. Die rit was ronduit frustrerend: bestaande problemen bleven aanwezig en er kwam zelfs een nieuwe rammel in een portier bij.
Alsof dat nog niet genoeg was, viel ook de actieradius enorm tegen. De 84 kWh-accu komt in de praktijk niet verder dan 280–300 km, bij ongeveer 10 graden buitentemperatuur en een gemiddelde snelheid van 100 km/u. Dat is wel héél ver verwijderd van de gecommuniceerde 560 km WLTP, zelfs als je realistisch rekent.
Op dit moment staat de auto al vier dagen bij de dealer. Een deel van de problemen is inmiddels gevonden en verholpen, maar een belangrijk deel nog steeds niet. Ik heb de auto dus nog altijd niet terug.
Daarnaast zijn er meerdere ontwerpkeuzes die in dagelijks gebruik tegenvallen:
• De buitenspiegelverwarming is niet handmatig in te schakelen
• Er is geen achterruitenwisser
• De kofferbakafdekking is onhandig ontworpen
• Het stuur is niet in diepte verstelbaar
• In het donker zie je continu een reflectie van de sfeerverlichting in de buitenspiegels, wat storend en soms zelfs hinderlijk is
• De auto vergrendelt niet automatisch wanneer je wegloopt
• Met de afstandsbediening kun je de ramen wel openen, maar niet sluiten
Na ongeveer 4.000 km rijden ben ik helaas zeer ontevreden over deze auto. De proefrit gaf een totaal ander beeld dan de werkelijkheid. Ik zie er eerlijk gezegd tegenop om 70.000 km per jaar met deze auto te moeten rijden.
Wat voor mij het meest teleurstelt, is niet één specifiek probleem, maar de combinatie van een slechte aflevering, meerdere technische gebreken en het herhaaldelijk niet oplossen daarvan. Voor een auto in deze prijsklasse had ik dit simpelweg niet verwacht.
Op dit moment zou ik deze auto — en met name de aflevering en aftersales — niet aanbevelen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Kia EV6 Light Edition 63 kWh | Stoel en stuurverwarming | Navigatie | Adaptieve cruise control | Camera | Draadloos telefoonlader | Getinte ramen achter | Apple Carplay / Android Auto |
- 2025

Kia EV6 GT-Line Business Edition 84 kWh Scherpe fiscale waarde van €50.895,- Info Bas: 0492-588982
- 2025

Kia EV6 GT-Line 84 kWh | Afn. Trekhaak | Nieuw Model | Memory |
- 2024

Dubbeltest: Kia EV6 GT vs. Zeekr 7x – Premium power voor een bescheiden budget

Nieuwe elektrische Kia rond de €45.000: EV3, Niro EV of EV6?

Kia EV6 versus Skoda Enyaq: klaar voor de tweede ronde – Dubbeltest

Porsche 911 Carrera (1985) - Op de rollenbank