Kia Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-ecutive (2007)
Uitvoering | Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-ecutive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Wat goed bevalt aan de auto is de ruimte en de prijs kwaliteitsverhouding. Ook de afwerking en indeling van het dashbord is o.k.
Verbruik is niet wat men in de E.U. verbruiken verteld maar een dikke 1 op 12 is met de wat kortere afstanden welke ik rijd normaal. Ook is de motor nog niet echt ingereden dus dit zal nog wel iets beter worden. Met mij vorige auto (peugeot 307 SW 1.6) was het verbruik iets hoger.
Enigste minpunt tot nog toe is het iets wat zenuwachtig reageren van het gaspedaal. Dit werkt zo soepel dat je nogal snel iets teveel gas geeft.
Verder dus een ruime auto die goed in zijn accessoires zit (navigatie en licht metalen velgen waren voor een schappelijke prijs in een pakket bij te krijgen).
Vergelijkbare auto’s van andere merken zijn tot flink duurder en geven minder garantie.
In tegenstelling tot wat in sommige autobladen staat. Namelijk dat het scherm van het navigatiesysteem erg klein en dus moeilijk afleesbaar is. Dit valt in de praktijk erg mee en het gesproken woord is zo duidelijk dat je bijna niet op het scherm hoeft te kijken.
Update: 8000 km.
Verbruik wordt iets gunstiger. Laatste tankbeurten 1 op 13,2 km en 1 op 13,6 km (7,35 liter per 100 km.) Dit bij een doorsnee gebruik. Dus stad, provinciaal en snelweg gemengd.
Wel probeer ik er zelf op te letten om vroegtijdig op te schakelen 2000 a 2200 toeren. Verder overal aan de geldende snelheid gehouden. Dus ook maximaal 120 op de snelweg want ga je daar overheen dan gaat het verbuik snel omhoog.
Verder bevalt de auto nog steeds erg goed.
Update: 12500 km.
Juist terug van vakantie naar Oostenrijk.
Verbruik lijkt na het passeren van de eerste 10000 km beter te worden (ingelopen motor?) Over de laatst gereden 3300 km (14 dagen tijd) een gemiddeld verbruik gehaald van 1 op 14,2 km ( 7.05 liter per 100 km.)
Laagste was 1 op 13.1 en het zuinigste was 1 op 15.5 Dit alles op een gemengde weg van snelweg (stuk autobahn) en provinciaal in Oostenrijk.
Dit alles met een vol beladen auto en 4 personen.
Gebruik van USB stick voor muziek is ideaal. Bijna gehele reis muziek met 1 beweging.
Verder gaat de auto nog steeds als een zonnetje.
Ook op zo’n lange reis stap je nog fit uit. Stoelen geven voldoende steun.
Update 15500 km.
Auto is nu juist een jaar oud. Eertse onderhoudsbeurt gehad en ook de richtingaanwijzer laten vervangen (garantie) Afgelopen jaar geen problemen gehad en tot volle tevredenheid gereden. Brandstof verbruik is gestabiliseerd op 1 op12 a 12,5 (8 tot 8,3 liter / 100km.) met voornamelijk korte afstanden. Langere afstanden was duidelijk beter, zie bovenstaande updates. Niet ontevreden over. Verder geen op - aanmerkingen. Op naar het tweede jaar.
Vreemd is wel echter dat je er niet meer ziet rijden want wanneer je de waar voor je geld bekijkt zou ik geen duurder ander merk (lees Duits merk) meer nemen.
Enigste probleempje tot heden is het niet automatisch teruggaan naar beginpositie van de bediening van de richtingaanwijzer. Is nieuwe voor besteld.
Na 2,5 jaar en 35000 km. bevalt de Kia nog steeds erg goed.
Benzine verbruik is met rustige rijstijl en veel korte stukjes 1 op 12. Zal met andere auto´s niet veel beter zijn.
Nog steeds jammer dat er geen cruise control opzit.
Verder nog steeds geen problemen gehad.
Op naar de 3 jaar.
update
Het derde jaar zit er bijna op. De beurt is ook juist gegeven en er is niets aan het licht gekomen. Auto bevalt nog steeds goed.
Wel zit er een vervanging aan te komen maar dat is gebruikelijk na een jaar of 3. Een kia sportage is een mogelijk vervanger maar dat is afhankelijk van de prijsstelling van de 1.6 GDI. Anders zou het zomaar de Hyundai IX35 kunnen worden. Want als het prijsverschil hetzelfde is als bij de 2 liter uitvoering valt de Kia af ( E 2000 is toch veel verschil)
Terugkijkend op 3 jaar Kia ceed sportywagon is deze goed bevallen. Gemiddeld verbruik ongeveer 1 op 12, met redelijk wat korte ritjes. Bij langere ritten zit je zo op de 1 op 13 a 14.
Comfort is nog steeds goed. Geen electrische storingen o.i.d. gehad. Gewoon starten en rijden.
Volgende zou ook zo maar weer een Ceed kunnen zijn.
Nog even afwachten wat het brengt aan inruil.
laatste lootjes
Bezig aan de laatste weken met mijn Ceed Sw. Ingeruild op een nieuwe sportage 1.6GDI alwaar ik over enige tijd zal berichten.
De 3 jaar en ongeveer 3 maanden welke ik met de ceed heb gereden zijn als zeer goed bevallen. prijs kwaliteits verhouding is zeer goed. Benzineverbruik wat door velen als lastig wordt ervaren komt gewoon door de rechtervoet. Laatste weken met alle sneeuw e.d. en veel korte stukken toch 1 op 11,5
Problemen heb ik al de tijd niet gehad. Buiten de beurten om niet in de garage geweest.
Deze ervaringen hebben mij dan ook doen besluiten om Kia te blijven rijden.
Ingeruild
Terugkijkend op de auto die mij de afgelopen jaren heeft vervoerd kan ik niets anders zeggen dat deze mij uitstekend is bevallen.
Gisteren middag ingeruild op een nieuwe sportage 1.6 GDI.
Buiten de reguliere beurten heb ik geen problemen gehad met mijn ceed s.w. Het enige wat eraan zat te komen waren nieuwe voorbanden. Is ook niet vreemd na 45000 km.
Het enigste wat ik de afgelopen jaren heb gemist was cruise control. Het is niet altijd te gebruiken maar toch een handig hulpmiddel. Verder ook geen kraakjes of iets dergelijks hoorbaar wat wat betreft de kwaliteit ben ik dik tevreden.
Sommige mensen repten nog wel eens over het kleine schermpje van het navigatiesysteem maar als je het gesproken woord volgde dan had je het scherm eigenlijk niet eens nodig.
Het bovenstaand relaas i.c.m. met vorige updates was voor mij dus aanleiding om zeker Kia te blijven rijden. Nu echter met een ander model wat ik zeer aansprekend vind.
Na enkele duizenden kilometers zal ik daar ook een review van gaan maken. Nu is er nog te weinig over te vertellen.
Verder hoop ik alleen dat een eventuele volgende eigenaar van de ceed s.w. er evenveel plezier van zal hebben als ik.