Kia Ceed Sporty Wagon 1.6 CRDi 115 Business Edition (2008)
Uitvoering | Ceed Sporty Wagon 1.6 CRDi 115 Business Edition |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Eerste wagen
Voor mijn eerste auto was ik op zoek naar een deftige auto voor niet te veel geld. Hierbij kwam ik uit bij een Kia Ceed met 162 000 km op de teller. Het was een veilige keuze doordat mijn vader dezelfde Kia in het bezit had maar dan de benzineversie.
De wagen was een 1.6 CRDI met 116 pk. De auto had gebruikssporen maar was wel goed in orde voor de kilometerstand.
De wagen verbruikte 5.5 liter gemiddeld wat goed meeviel voor een auto van 2008 met maar 5 versnellingen.
Qua onderhoud heb ik de auto een beetje verwaarloosd. In het begin ging ik er goed mee om en kreeg hij tijdig zijn onderhoud maar naar het einde toe vond ik het de moeite niet meer. Ik had elke keer het gedacht dat de auto niet door de keuring zou geraken wat elke keer wel gebeurde. Een enkele keer een rode kaart gehad door teveel uitstoot maar dit werd opgelost door een product toe te voegen en even in de toeren te gaan. Hoewel de auto dus niet tip top onderhouden werd heeft deze nooit problemen gekend. Een probleem dat de auto heeft gekend was een rood waarschuwingslampje van de airbag. Dit werd veroorzaakt op de trilplaat bij de autokeuring. Hier heeft de keuring ook nooit een probleem van gemaakt.
Vermoedelijk zat er ook een schokdemper stuk maar hier heb ik niet naar laten kijken omdat het tijd werd voor een nieuwe wagen. (Moest overstappen naar een euro 5.)
Na 202 000 km heb ik de wagen weggedaan. Met bovenstaande kwaaltjes werd de wagen verkocht aan een exporthandelaar.
Op zich heb ik er in die jaren niet zoveel mee gereden. Maar het was een no-nonsens auto zonder al te veel poespas die bleef rijden. Hij was voldoende ruim. had een grote koffer. Grote zijspiegels waardoor de dode hoek minimaal was wat ik ook belangrijk vind.
De wagen had een rijbereik van 900 kilometer met een tank van plus minus 50 liter.
De geluidsisolatie kon wel een pak beter. Stil was de wagen zeker niet op de autosnelweg.
Maar de 4 jaar dat ik ermee heb gereden heb ik er nooit spijt van gehad. 40 000 kilometer is natuurlijk ook niet veel maar prijs kwaliteit was deze wagen top.