Kia Ceed 1.6 CVVT X-clusive (2009)
Uitvoering | Ceed 1.6 CVVT X-clusive |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Stapje hoger
Rijd nu 2 jaar in een Kia ceed 1.6 met aardig wat luxe aan boord. In vergelijk met mijn vorige Kia Rio 1.4 toch weer een stapje hoger. Goede radio, automatische airco, cruise control, enz. Auto is duidelijk ruimer en mooier afgewerkt. Stoelen zijn groter en zitten goed. We hebben met de auto al een paar flinke reizen(Spanje, Italie, Istrie, Polen) ondernomen en ontdekt dat het voor ons doen een fijne reisauto is. Bij 120 km/h lekker stil en als een blok op de weg. Verbruik ligt dan rond de 1 op 15. Bij hoofdzakelijk korte ritten wordt het een ander verhaal. Verbruik is dan 1 op 11. Kosten, anders dan de gewone onhoudsbeurten, die van brandstof/ verzekering en wegenbealasting, vooralsnog geen.
Vervolg.
Intussen weer een jaartje verder met onze Kia Ceed. Start-Stop systeem vertoonde wat nukken. Auto startte wel gewoon. Na een bezoek aan de plaatselijke KwikFitt vestiging, en de vervanging van de accu voor een gewoon standaard exemplaar, werkt het systeem alweer geruime tijd zoals bedoeld. Verder zijn we nog steeds blij met deze (reis)auto.
Vervolg.