Kia Cee'd 1.6 CRDi VGT Business Edition (2007)

Uitvoering | Cee'd 1.6 CRDi VGT Business Edition |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik ben erg benieuwd of er ervaringen zijn m.b.t. de climate control van de KIA Ceed.
Vanaf eind november 2007 ben ik geregeld bij mijn dealer wegens het niet functioneren van de climate control. Begin januari 2008 is uiteindelijk de climate controle unit vervangen maar dit heeft niet tot een oplossing geleid. Nu staat (helaas pas) voor eind februari 2008 een afspraak met iemand van Kia Nederland die het probleem gaat analyseren.
Probleem omschrijving: De ingestelde temperatuur van de climate controle wijkt in grote mate af van de werkelijke temperatuur in de wagen. Als voorbeeld onderstaande metingen.
Buiten temp: 7 graden, climate instelling 19 graden. Gemeten temp na 15 minuten is 25,1 graden en na 1 uur 18,3 graden
Buiten temp: 9 graden, climate instelling 22 graden. Gemeten temp na 15 minuten is 25,5 graden en na 1 uur 18,4 graden
Tijdens deze metingen zijn er geen ramen geopend of andere zaken (schuifdak) die de climate instellingen kunnen beïnvloeden.
Gegevens auto:
Kia Ceed 1.6 CRDI
Bouwjaar: maart 2007
* Tijdens de vorst periode was er ook ijsaanslag aan de binnenzijde van de vooruit. Raam of schuifdak heeft niet opengestaan (zie foto).
* Aangebracht cruise controle reageert slecht bij acceleren en reduceren van de snelheid. De geprogrammeerde instellingen werken wel perfect.
* Zoals eerder beschreven functioneert de climate control niet.
Mijn ervaring met de dealer is dat men een te afwachtende houding heeft. Daarbij moet ik de dealer ervan overtuigen van de slecht functionerende climate control middels aangeleverde metingen alvorens men overgaat tot actie. Tevens heeft de dealer volgens mijn idee geen meting of testrit gemaakt om het disfunctioneren van de climate control te ervaren. Gezien de ruime duur van (mogelijk) herstel ervaar ik het gevoel dat ik aan het lijntje gehouden wordt.
Positief:
Auto rijdt zeer prettig en zuinig.