Kia Carens 2.0 CVVT X-ecutive (2007)
Uitvoering | Carens 2.0 CVVT X-ecutive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na vergelijken van oa de citroen c4 picasso, seat altea xl, Opel zafira en de Kia Carens hebben we gekozen voor de Kia Carens. Vergelijkbare auto’s met dezelfde opties en een 140 pk motor liggen qua prijs minimaal 5000 tot 8000 euro hoger, dus uiteindelijk is de keuze niet zo moeilijk. De dag voor de herfstvakantie werd onze nieuwe kia Carens X-ecutive afgeleverd.
Positief:
* rij eigenschappen, de auto stuurt goed, ligt goed op de weg en rijdt erg comfortabel.
* de stilte aan boord , de auto is gewoonweg erg stil.
* afwerking, ik vindt de auto degelijk en goed afgewerkt alles sluit prima aan en de gebruikte materialen lijken degelijk.
* geen rammels, piepjes en kraakjes. Het is natuurlijk nog erg vroeg om dit te melden, maar dit is inmiddels onze 8e nieuwe auto (hiervoor peugeot, citroen en fiat), en elke auto had (enkele) rammels en kraakjes vanaf dag 1, deze auto niet.
23-6-2008 Ook na 14.000 km geen rammels, piepjes en kraakjes.
26-9-2009 38.000km Nog steeds geen rammels en andere piepjes en kraakjes. De auto is zeer degelijk gebouwd
22-1-2009: er staat nu bijna 25.000 km op de teller. Tot nu toe geen problemen gehad.
26-9-2009. Inmiddels 38.000 km op de teller. Tot nu toe nog geen probleem gehad.
Neutraal:
* verbruik, we hebben de auto nog maar een dikke week , daarin hebben we ruim 1200 km gereden oa. in de Ardennen. Het gemiddelde verbruik was 8,6l op 100 km. Ik vindt dit voor een een auto van ruim 1400 kg met 2 liter motor niet verkeerd.
23-6-2008: het verbruik is wat opgelopen en inmiddels gestabiliseerd bij 9.4 l op 100 km, wisselend woon-werk/ snelweg/stad.
26-9-2009. 38.000 km, verbruik blijft gemiddeld rond de 9.4-9.5 l op 100 km.
Negatief:
Tot nu toe geen negatieve punten.
Gordel is vervangen.