Kia Carens 1.6 GDI Super Pack (2014)
Uitvoering | Carens 1.6 GDI Super Pack |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
einde van mijn KIA tijdperk
Als auto van de zaak heb ik deze Kia gereden. Ik ga hem binnenkort inruilen voor een mooie Peugeot 5008.
De Kia heeft het op zich redelijk gedaan. Verbruik is 8.5l/100km gemiddeld geweest over de 103000km. Qua onkosten in deze 4 jaar heeft hij buiten de onderhoudsbeurten en banden alleen maar de uitlaat gehad als kosten. De uitlaat maakte nadat de auto af stond een blikken geluid dat a.h.w. de demper ingedeukt was en weer terugsprong. Na lang onderzoek hebben ze toch maar de uitlaat vervangen. Deze kosten vielen uiteindelijk onder garantie. In de auto zelf zitten wel wat rammeltjes en geluidjes. Kentekenplaat achter is ooit los gekomen, en nu ligt er een stukje popnagel in de achterklep. De gasveren van de klep zijn ook aan vervanging toe omdat hij niet ver genoeg meer open gaat. Het dashboard is tot twee keer toe vastgezet omdat deze heel erg kraakte. Ook de bedieningsknopjes op het stuur kraken nogal bij koud weer. De aanjager ratelt ook, wat ik als zeer vervelend ervaar. De lederen bekleding en stoelverwarming zijn wel lekker, alleen bij verre ritten zijn de zittingen van de stoelen eigenlijk net iets te kort waardoor ik last krijg van mijn benen. Ik ben overigens niet zo groot (1.80) daarom lijkt me dit een stevig minpunt. Het rijcomfort is verder prima, maar ik heb wel in het begin moeite gehad met de juiste stuurinstelling (sport, normaal of comfort) en had steeds het gevoel dat de auto niet rechtdoor wilde rijden. Zover het negatieve, verder met de positieve punten. Navigatie en bediening ervan is prima en makkelijk. Navigatie netjes door de dealer ieder jaar voorzien van een update. Ook de overige dingen die bediening vereisen zijn makkelijk. Ik gebruik geen trekhaak, dus qua trekkracht kan ik niets zeggen. Auto schakelde prima en rijdt ook best goed door. 7 persoons uitvoering is gemakkelijk, zeker met kinderen tot een jaar of 12. Tweede zitrij met 3 aparte stoelen en twee opklaptafeltjes zijn door de kinderen als goed ervaren, als ook de rolgordijntjes verwerkt in de achterdeuren. Als de stoelen op 2e en 3e zitrij plat liggen kun je best wat vervoeren. Ik heb in deze auto echt niet met tegenzin gereden, maar na 4 jaar mag ik weer een nieuwe en heb ik er toch voor gekozen om geen Kia te nemen. Toch teveel rammeltjes hebben me laten kiezen voor een andere auto, waarbij ik bij eerdere auto's goede ervaringen heb gehad. Met de Kia is op zich niets mis mee, als je die rammels accepteert. Je hebt op zich een complete auto voor een redelijke prijs. Voor vele denk ik een mooie auto, voor andere is het "maar" een Kia.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee