Jeep Cherokee 3.7i V6 Limited (2004)
Uitvoering | Cherokee 3.7i V6 Limited |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Begin februari 2004 werd ik de trotse eigenaar van een oer-Amerikaanse auto. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar ook gereserveerd daar er nogal eens laatdunkend wordt gedaan over de kwaliteit van de Amerikaanse auto"s. Laat dit laatste mij nu positief verassen: de afwerking is erg goed, het plaatwerk strak en de naden lopen evenwijdig. Kortom best een degelijke auto.
Komende uit een comfortabele Espace valt het rijgedrag mij niet tegen. Een wielbasis van 2,65 meter op een lengte van 4,50 is niet zo gek. Wel merk je duidelijk dat het zwaartepunt hoog ligt, waardoor het geen bochtenridder is. De hoge wangen van de banden bevorderen het bochtgedrag ook niet.
En dan, het starten van de motor. Elke dag een genot! De 3,7 V6 in combinatie met de automaat voldoet uitstekend (en heeft veel dorst). Wel valt bij voluit accelereren het toerental iets te ver terug. Met een sportstand zou dit verholpen kunnen zijn. Maar dan verlies je de realiteit uit het oog. De Cherokee is een echte 4WD en geen autobaan-suf.
Het geluidsnivo is in de Cherokee iets hoger, maar beslist niet storend en op hoge snelheid acceptabel. Wel hoor je dan op de achtergrond het onderstel / aandrijfgeluiden.
Ik heb de auto gekocht om zijn uitstraling en motor, niet om echt in het zand te crossen. Hij voldoet voor mij dan uitstekend. De limited versie is redelijk luxe. Verassend vind ik ook de binnenruimte: hoog, overzichtelijk en met een bagagerek achterin goed vol te pakken. Wel zijn de zittingen iets te kort. Ook vind ik het prettig gebruik te kunnen maken van het vernuftige 4WD-systeem van de Cherokee (vooral het full-time 4wd-systeem).
Het enige minpunt van de Jeep en daar kan de auto niets aandoen, is het volledig afwezig zijn van het merk in marketing-Nederland. Geen commercials, geen sponsoring van evenementen e.d. Als eigenaar wil je daar ook een beetje je trots vandaan halen.
Mijn conclusie: een voortreffelijke auto !
Het stuurlager is een dag na aflevering vervangen. Behoudens een paar nieuwigheidprobleempjes niets. Grappig is wel dat er onduidelijkheden zijn over de bandenspanning. Het instructieboekje zegt er niets over, de sticker op de deur is er niet. Navraag bij dealer en importeur levert 2 antwoorden op: 2,3 en 2,5 bar.