Jaguar Sovereign 3.2 (1999)

autoreview

Jaguar Sovereign 3.2 (1999)

Signalement

UitvoeringSovereign 3.2
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf190.000 km
KM-stand laatst198.000 km
Lezerswaardering: 25%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

British Luxury

 • 198.000 km

Deze schitterende limousine is 1,5 jaar in mijn bezit geweest. Een schitterende ervaring! Na aanschaf direct een grote beurt gekregen bij G&G (Jaguar specialist). Zo wist ik zeker dat alle kleine elektrische storingen goed waren verholpen en de auto er weer goed bijstond.

Als je zo'n auto als deze koopt, weet je dat de V8 het wel zal blijven doen, maar dat de problemen van elektronische aard zullen zijn. Zo ook bij deze: bij vervanging van de Lambdasonde had men kennelijk niet de ECM goed ingelicht, want er bleven problemen voordoen met de ABS. Hierdoor schoot de auto in de 'noodloop' en kon je er niet harder mee dan 30-40 km/u. Niet grappig!

De Jag is een zeer comfortabele auto en wanneer je het gaspedaal goed indrukt, doet de V8 niet onder voor menig sportwagen. Voor 1999 was dit echt een moderne auto, met tal van luxe, zoals automatisch inschakelende verlichting, climatecontrol, volledig verstelbare stoelen met geheugen en zelfs het stuur schuift elektrisch weg bij het in- en uitstappen.

Wel vreemd: de auto is van 1999 en werd toch nog met een cassette-afspeler geleverd. Die waren toen toch al hopeloos ouderwets?

Anyway, ik heb er enorm van genoten! Nog zo'n leuk iets: de omschrijving van de kleuren: Westminster blue met Ivory leather, ik vind dat prachtig. Oh ja, de Freebees kwamen met bakken tegelijk binnen, maar dat was te verwachten.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens