Hyundai Santa Fe 2.7i V6 4WD DynamicVersion (2006)

Uitvoering | Santa Fe 2.7i V6 4WD DynamicVersion |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Er is een jongensdroom uitgekomen
Wat een lekkere stoere bak met uitstraling!
Inmiddels rijd ik al weer enkele maanden in mijn nieuwe Santa Fe rond en hij bevalt zeer goed. De teller staat nu op 10.505 km, tijd om een review te schrijven.
Buiten de velen complimenten en verbaasde gezichten is het een geweldige verschijning. Bij de platinum silver kleur komen de donkere accenten van de auto mooi tot uiting. De zwarte binnenbekleding kleedt strak af en is onderhoudsarm, zeker met kinderen.
Al bij de hoge instap krijg je het gevoel op een troon te zitten met comfortabele armleuningen en een riant dashboard dat vooral in het donker een mooie blauwe tint heeft. De later ingebouwde hyundai radio (volledig geïntegreerd) sluit hier mooi bij aan. Prettig is de stuurbediening waardoor je de radio/cd speler vlekkeloos bediend. Helaas valt het geluid tegen ondanks de 6 speakers, de midden tonen laten het wat afweten. De voorstoelen zijn goed instelbaar en geven voldoende steun. Jammer dat de bijrijderstoel geen instelbare lendensteun heeft. In de Santa Fe geen zichtbare rommel; velen onzichtbare vakjes bieden hier een goede oplossing voor. Het dual climate systeem doet zijn werk netjes naar behoren ook in Italie met 40 gr. De extra ontwasem functie van de voorruit is handig.
Bagageruimte is groot, dus volgooien maar. Conversation mirror is prettig om de “kids” op de 2de rij in de gaten te houden.
Achterin is er voldoende ruimte, de 3de zit rij, indien opgeklapt, is comfortabel voor kinderen. De resterende bagageruimte is dan net groot genoeg om je paraplu mee te nemen. De leuning van de 2de rij is instelbaar, ideaal tijdens lange ritten, wij zijn de straat nog niet uit of mijn dochter ligt dus al te slapen.
De ge-update V6 in de Santa Fe is een pracht van een motor. Zeer geruisloos en als het moet rap genoeg om het 1850 KG! gevaarte wat sneller op gang te krijgen zonder al teveel decibels.
Op de snelweg is het lekker cruisen en je hebt niet in de gaten dat hij behoort tot de dorstige soort door het lage toerental. Het verbruik van deze 6-cilinder 1:8
Problemen:
Geen; alleen bij aflevering ontdekten we een beschadiging op het dasboard en linker achter bumper, dit word binnenkort netjes gemaakt door de dealer (dashboard moet van overzees komen).
Zo ook de hoedenplank die in april jammer genoeg nog niet leverbaar was.
Tip:
Laat als je bij de dealer komt de computer updaten, je krijgt er extra opties bij: zoals automatische deur-vergrendeling boven de 25 km/uur en een betere instelling van het motormanagment systeem.
Update, inmiddels staat de teller op 17000 en nog steeds dik tevreden.
Helaas erg lang gewacht op de hoedenplank. Verlichting van de geintegreerde autoradio is niet instelbaar zoals het dashboard. Zoals boven vermeld twijfelt de automaat nog weleens, inmiddels schakel ik in dit soort situaties (invoegen in druk verkeer b.v.)gewoon zelf.
Bij aanschaf lagen er standaard KUMHO banden op waar ik prima over tevreden ben.
De 4WD heeft mij op de terrassencamping netjes bijgestaan met de caravan aan de haak (normaal trekt de eigenaar alles met zijn tractor van de camping af!) Ook enkele pasritten met vele haarspeltbochten waren een makkie.
Kortom de Santa Fe is een fantastische ruime SUV, met heerlijke comfortabele reiskwaliteiten en een stoere uitstraling. Ook als trekker staat hij zijn mannetje.