Hyundai Pony 1.5 LS (1992)
Uitvoering | Pony 1.5 LS |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze auto, heb ik van mijn vader gekregen nadat ik mijn rijbewijs haalde, omdat hij een andere kocht. Als eerste auto bevalt hij prima, hij is lekker ruim, vlot, en ziet er nog mooi uit. De auto maakt alleen wel een hoop lawaai, vooral op hogere snelheid. Bij de 120 beginnen de portierstijlen van de deur zelfs te suizen, en word de auto een beetje instabiel, vooral bij harde wind is het gevaarlijk om met hogere snelheid te rijden. Het weggedrag is ok en hij helt een stuk minder over dan mijn moeders seat arosa. Ik moet wel vermelden dat ik 5 versnellingen heb, maar hij uit ´92 stamt. Hoe dit mogelijk is weet ik niet. Hij verbruikt 1 op 12, met pittige rijstijl.
update
De auto is inmiddels bij 182000km naar de sloop gegaan. De versnellingsbak maakte lawaai voor 10, de auto deinde op elke drempel 5x na en had een ontelbaar aantal deuken. Gewoon hartstikke op dus.
De versnellingsbak (probleem bij dit type) maakt een hoop lawaai, en volgens de garage heb ik kans dat hij er elk moment mee stopt, of dat ik er nog 3 jaar mee door kan rijden, terwijl mijn vader er de jaren daarvoor (hij heeft hem nieuw gekocht) toch erg rustig in gereden heeft. Ook heb ik een probleem met de ruitenwisser, die boven de 80 beginnen te ´liften´ en het water dus niet meer goed weg vegen. Een zogenaamde ´aandrukker´ helpt daar niets tegen. Olie verbruikt hij naar mijn meniong ook veel, ik gooi er regelmatig een liter olie in.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee