Hyundai Lantra 1.6i GLS (1998)
Uitvoering | Lantra 1.6i GLS |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Er moest een 'tussenauto' komen. Zo eentje die me van A naar B bracht zonder me de wereld te kosten. Mijn vriendin wees me op een Hyundai, en nog een automaat ook.. Na mijn eerste bedenkingen toch maar een afspraak gemaakt met de verkoper.
"De auto heeft 5 jaar stil gestaan in een verwarmde garage" was het verkooppraatje. Omdat hij een leuke prijs bood voor mijn in te ruilen auto én de hyundai er best goed uitzag (voor die prijs) toch maar de koop bekrachtigd.
Geen spijt van gehad!!
Het is geen sportieve jongen. De motor wil wel, maar het onderstel is meer gemaakt voor comfort dan voor bochten hoeken. Ook de automaat zorgde ervoor dat ik steeds meer als een oude dame begon te rijden. Super relaxed.
Ik heb in veel auto's gereden. Maar deze auto zorgde er telkens weer dat ik met een grote glimlach over het asfalt zoefde.
Pluspunten:
- Laadruimte
- Heerlijke soepel motor
- Zijdezacht schakelende automaat
Nadelen:
- Er zat een tik in de motor..
- Niet zuinig (op vakantie, lange stukken snelweg haalde ik één keer de 1 op 15, bij dagelijks gebruik kwam ik niet boven de 1 op 11.)
Helaas was de pret van korte duur. Bij de APK moest er zoveel aan de remmerij gebeuren dat ik hem heb weg gedaan.