Hyundai i40 Techno 1.7 Bluedrive (2015)

Uitvoering | i40 Techno 1.7 Bluedrive |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eerste indrukken i40 Techno 1.7 Bluedrive
Na een Seat Toledo (prima, praktische, ruime en best comfortabele auto, maar in vergelijking wel en basis-auto) en geen oplossing na Diesel-gate, was ik klaar met VAG en wilde ik wat meer PK´s, extra´s en comfort.
Zo ben ik overgestapt naar Hyundai. Dit merk viel me op vanwege de prachtige lijnen op de i40, met name de 2015 versie met agressievere gril. De vorm maakt hem in mijn ogen een familie-auto met de looks van een sportwagen.
Ik mocht de auto vijf dagen testen en heb hem volgeladen met drie handbagagekoffers, een grote koffer en een kinderwagen en dat past allemaal in de kofferbak. Dat was mijn twijfel na de Toledo die een gigantische kofferbak heeft. Test geslaagd dus. Ik heb de auto gekocht.
Daarmee trouwens wel meteen mijn enige minpunt: ik snap niet zo goed waarom Hyundai er niet een hatchback van heeft gemaakt, zoals Seat bij de Toledo heeft gedaan. De vijfde deur scheelt volgens mij niet veel in design en geeft wel meer ruimte in de kofferbak. Maar dat is een detail, wellicht. Uiteindelijk past er genoeg in de kofferbak.
Van binnen is het een ruime, comfortabele wagen met veel afsluitbare opbergvakjes. Het dashboard vind ik mooi, alles zit binnen bereik en hij lijkt gebouwd te zijn voor comfort.
De slimme kofferbak detecteert je en gaat met je vingerafdruk van slot (deuren ook), lampen gaan aan bij van slot doen met de sleutel, prima allemaal.
De i40 rijdt heerlijk. De 141 PK trekken prima en de auto is enorm "smooth" op de weg. Daarnaast vind ik de extra´s echt een genot in vergelijking met de Seat: automatische lichten, automatische ruitenwisser, camera achter, navigatie, het media system, 6 versnellingen, echt top allemaal. Ik ben benieuwd hoe de auto op lange termijn gaat bevallen, maar de eerste indrukken zijn echt heel goed.