Hyundai i30 CW 1.6i CVVT StyleVersion (2008)
Uitvoering | i30 CW 1.6i CVVT StyleVersion |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Hyundai is best een goede keus, maar niet meer dan gemiddeld.
Na allerlei Franse producten te hebben bestuurd was ik er wel redelijk klaar mee. Iedere keer het ene repareren om dan een maand later weer wat anders te moeten repareren.
In 2020 sloeg de wereld op slot en dus was er tijd en budget (wegens annuleren vakantie) om een beter vehikel aan te schaffen. Na een uitgebreide zoektocht uitgekomen bij een Hyundai i30 1.6 CW, uitgevoerd als Style van bouwjaar 2008. De auto vond ik bij een universeel bedrijf in Purmerend en dat was wel een beetje uit de richting als je in de provincie Zeeland woont. Toch die kant op gegaan en de auto was precies was we op dat moment wilden. Automatische climatecontrol, automatische verlichting, parkeerhulp, cruisecontrol, TPMS, half lederen bekleding... ik vergeet vast nog wel een aantal dingen, maar deze opties hadden we nog niet eerder op een auto. Niet gek als je bedenkt dat we uit een Peugeot 206 SW kwamen.
Proefrit gemaakt (met een accubooster mee wegens een slechte accu) en de deal rond gemaakt. Inclusief een nieuwe accu. Het bedrijf was zo attent om aan te geven dat er nog een tweetal recalls open stonden voor deze auto. Die hebben we uiteraard laten uitvoeren.
Tijdens de rit naar huis opgemerkt dat de cruisecontrol niet helemaal naar behoren werkte. Dit heb ik opgelost door een andere vacuumbooster te monteren.
Er was voor de rest weinig te melden over de i30, hij bleef maar gaan. Tot 1x in de winter. De accu was defect en ja dat is iets waar de auto zelf natuurlijk niet zo veel aan kan doen. Zeker niet als je weet dat de accu een 'krijgertje' was. Iets met een gegeven paard en een bek...
In 2022 mocht de Hyundai dan eindelijk eens naar het buitenland. En dan niet lafjes naar België. Nee, we hebben 'm gelijk 1500 km voor de voeten gegooid! Naar Kroatië, via België, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Deed 'ie zonder problemen. Alleen wist ik na een uur rijden al niet meer hoe ik zitten moest. En dan moet je er nog een stuk of 14 méér...
En het zitcomfort is uiteindelijk één van de oorzaken dat we hem weg hebben gedaan. Ook was het brandstofverbruik niet om over naar huis te schrijven. Gemiddeld 1:13 en dat vind ik persoonlijk vrij tegenvallen voor een 1.6 en een niet al te zware auto.
Sinds juni 2023 is de Hyundai niet meer van ons en vervolgen wij onze weg met een Skoda Octavia van 2012.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Hyundai i30