Hyundai i10 1.0 i-Motion Comfort Plus (2015)

Uitvoering | i10 1.0 i-Motion Comfort Plus |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Niet tevreden
Op 5 september jl. onze splinternieuwe i10 Comfort Plus in de kleur Silky Beige opgehaald bij dealer Herwers in Zutphen. Nu, bijna 3 maanden en 4000 km. verder, staat de auto voor de 3e keer bij de garage. Deze keer al één week. Er lijkt een probleem met de stuurbekrachtiging te zijn, hetgeen ein-de-lijk wordt erkend nadat ik het gevoel kreeg voor gek te worden verklaard en niet serieus werd genomen. De besturing is enorm onrustig, vooral in de neutrale stand. Vanaf 70 km./u. wordt het alsmaar storender en blijf je corrigeren. Ik heb de garage gezegd dat ik de auto pas terug wil wanneer het probleem is opgelost. Lukt dit niet, dan wil ik mijn geld terug en koop ik een andere auto. Momenteel heb ik een i10 demo in bruikleen die dit irritante stuurgedrag niet vertoont. Er moet dus wel iets met mijn auto aan de hand zijn! Verder is de ventilatie ronduit belabberd. Ondanks de volautomatische airo beslaan de ruiten heel snel bij vochtig weer. Ik moet 'm dan op handbediening zetten en met de ventilator bijregelen. Daar had ik bij mijn vorige auto nooit problemen mee. Daar werkte de volautomatische airco écht volautomatisch. Een monteur vertelde mij dat deze airco geen voorruitsensor heeft die dit regelt. Kennelijk heb ik dus een auto met een halfautomatische volautomatische airco gekocht! Ik had dus net zo goed voor een handbediende airco kunnen kiezen. Verder staan de ruitensproeiers te laag afgesteld, kan dit volgens de monteur niet worden veranderd en zijn hierover meer klachten.
Ook gek dat geen enkele i10 uitvoering een interval op de achterruitenwisser kent. Nu is het alleen 'aan' en 'uit'. Aangezien de achterruit van de i10 heel snel dichtslaat door sproeiwater, is dit erg storend.
Verder is het een leuke auto maar met name vanwege het stuurgedrag is er geen sprake van rijplezier en is het een noodgedwongen vervoermiddel om van A naar B rijden.
PRIVATE LEASE Hyundai i10