Hyundai i10 1.0 i-Motion Comfort Plus (2013)

Hyundai i10
Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10Hyundai i10

Uitvoeringi10 1.0 i-Motion Comfort Plus
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

de kop is er af

• 445 km

Verrassende auto die goed zit, lekker stuurt, goede wegligging en lekker vlot mee gaat in het verkeer. Ik heb niets met Hyundai en heb eerst een vw up gereden en hierna de Hyundai i10 en ik was echt verrast. Complete auto die als gegoten zit en rijd en ondanks zijn beperkte motorvermogen lekker meegaat in het verkeer. Hij is zeer stil en naast de toyota yaris hebben we ook nog een skoda octavia 2.0 tdi dsg waarin het vermogen nooit een probleem is, maar als je goed anticipeert is hij vlot. Iets meer schakelen, om hem op toeren te houden maar echt geen probleem. Het zicht in de auto is prachtig en ook het interieur is fris en stimulerend. Vaak is alles saai en dat is ook handig om geen risico te lopen, maar nu dus een zwarte uitvoering met orange kleuraccenten.
Met 4 personen is het ook goed te doen en dan moet hij wel iets harder werken maar hij rijd zeker niet anders dan wanneer je er alleen in zit. De geluidsisolatie is top en zelfs mijn skoda kan hier niet aan tippen en dan praat je toch over een andere catagorie. Ik kan zelfs met mijn moeder praten in de auto bij 120 km en dan kan zij mijn nog verstaan. Zeer complete auto en toch met de nodige stuntjes nu een gemiddelde van 5,8 liter per 100km. Wel meer snelweg maar echt niet rustig gereden maar vlot doorrijden. Het dashboard is zeer mooi verlicht en je kan zien dat er over nagedacht is. De deuren voelen solide aan en het voelt als een volwassen auto en zeker geen kleintje die alle kanten opgaat. Hij stuurt lekker direct en schakeld uitstekend. Hij bromt lekker waardoor het lijkt alsof je gaat racen, maar dat is natuurlijk schijn. Wat kan je zeggen na twee dagen rijden dat het een goede keus is.

Oja vergeten. Tijdens het twee keer testrijder reed ik in een i10 die 2500 km had gereden in een maand tijd en die een gemiddelde liet zien van 5,7 liter per 100 km. Er werd door de verkoper vlot in gereden en degene die er in rijden voelen hem wel aan de tand dus het gemiddelde was voor mij ook een rede om voor deze zeer complete auto (zit carkit in) te kiezen. Hij leek dus redelijk zuinig en een belangrijke overweging naast complete uitrusting en comfort.

update 1500 km gereden en hij doet het perfect. Ik rij sportief en hou mij aan de max snelheden per weg en dan is het gemiddelde tot nu toe gecombineerd rond de 5,7 l/100 km. Motor is lekker soepel en op de snelweg rijd hij heerlijk soepel en stil. Je merkt wel met meer wind dat hij zijwind gevoelig is en dan moet je meer corrigeren, maar het is ook een kleine lichte auto. Sturen is zeer goed en direct en wegligging is prima. Tot nu toe langste rit was 2 uur en dat gaat lekker soepel en stoelen zitten goed. Mis nog wel cruise control, maar verder tot nu toe perfect.

UPDATE 3000 km
De kilometers vlieger erbij en nu ook veel snelweg km. Gemiddelde kan bij langere ritten bij 100 km per uur rond de 1 op 19 km liggen. Zuinig rijden kan dus maar vooral geen snelle vlotte akties anders gaat het gemiddelde omhoog. Het rijden is nog steeds perfect. Lange zin in deze luxe auto doet niet onder voor onze grotere andere auto,s dus vaak kies ik voor de i10. Wel een kort probleem gehad met indicator lichtje dat aangaf dat de bandenspanning van een van de banden minder werd. Ik kon niets vinden en na een lange rit was het lampje weer uit. Hoe betrouwbaar het is moet nog blijken. In het donker is alles verlicht, maar de spiegelafstelling is dit dus niet en die gebruikt je in het donker ook wel eens. Verder alleen maar lof over deze auto. Geen rare geluidjes. Wel merk je dat de motor als hij nog koud is wat meer wisselt in snelheid als hij stationair draait. Als hij warm is draait hij mooi rond, maar dit zijn kleine dingen.

PRIVATE LEASE Hyundai i10