Hyundai i10 1.0 i-Motion Comfort (2015)

Uitvoering | i10 1.0 i-Motion Comfort |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Mijn eerste kilometers!
Na een hoge kostenpost aan mijn Fiat Panda, heb ik voor mezelf besloten om eens te gaan kijken naar een nieuwe auto.
Op Autoweek kwam de Hyundai i10 als beste uit de test in het A-segment en ben een proefrit gaan maken bij de Hyundai dealer in Tilburg. Deze beviel mij erg goed en ik heb een offerte aangevraagd om de i10 zakelijk te gaan leasen.
Een paar dagen later kwam Leaseplan i.s.m. AH met een Private lease actie voor de i10 en i20. Niet snel later had ik een nieuwe Hyundai i10 besteld via de leasemaatschappij.
Vandaag (3-7-2015) mocht ik de i10 op komen halen bij Leaseplan in Veghel en heb ik de eerste kilometers gemaakt.
Wat een heerlijke auto! Lekker rustig op de snelweg, voorzien van cruise control en airco. Een zeer nette verschijning en vrienden staan er echt van versteld dat deze voor 189 euro p/m geleased kon worden.
Voor zover ik heb kunnen meemaken de plus- en minpunten:
Pluspunten:
- Rustig onderweg / stille motor
- luxe uitgerust
- Comfortabel en fijne zitplaatsen
minpunten:
- Te weinig kracht in de motor
- Hoedeplank kleppert, even aankijken.
We zullen zien wat de auto opbrengt. Na 1.500 km zal ik een update plaatsen.
Wat een fijne auto.
Inmiddels zijn we 2.500 km en een half jaar verder en ik kan niet anders zeggen dat het een zeer fijne auto is!
De grootste pluspunten van deze auto zijn voor mij:
- Rust! Fluisterend op de snelweg conversaties voeren. Haha!
- Comfort: De i10 rijdt als een B-segmenter. Erg solide.
- Rijgedrag: Niks op aan te merken, stuurt / schakelt goed.
Waar ik minder over tevreden ben:
- Ruimte achterin / Kofferbak: Kunnen nog geen 2 kratjes bier in.
- Ruiten snel aangeslagen en niet zomaar weg ondanks airco.
- Hier en daar wat trillingen (zie achterklep). Nu ook in dashboard en deurpaneel.
Ik zit er aan te denken om mijn leasecontract te upgraden en ook winterbanden + extra kilometrage toe te voegen. Ik ga regelmatig op wintersport en omdat de auto zo fijn rijdt (ook op de snelweg) ben ik best bereid om er mee naar Oostenrijk te rijden. Alleen het vervoeren van de ski's gaat een probleem worden...