AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Hyundai i10 1.0 i-Motion Comfort Plus (2014)

Uitvoeringi10 1.0 i-Motion Comfort Plus
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2024

Top autootje

Uit noodzaak en met een beperkte budget op zoek gegaan naar een klein stadsauto waarmee ook vanuit het Oosten naar het Westen gereden kon worden.

Na eerst een Kia Picanto te hebben aangeschaft, deze van de hand gedaan omdat die echt niet voldeed aan mijn comfort wensen.

Na een zoektocht kwam ik uit bij een Hyundai i10 2014 met de juiste onderhoudshistorie, opties en staat.
Led dagrijverlichting
bluetooth radio
cruisecontrole
climatronic met nieuwe condensor en behandeling
Eigenlijk alles was nodig was zat erop.

Deze i10 had toen 210.000 gelopen
De hele set aan documenten, vanaf 1e aanschaffactuur tot aan laatste onderhoud en reparaties was aanwezig.
De i10 was in 3 jaar tijd goed gebruikt, á 30-35 duizend km per jaar. En was ernaar onderhouden. Dan ben ik niet bang voor km-stand en dat heeft zich ook bewezen.

De auto is recent vervangen door een kleine SUV (Seat Arona). Maar wil graag een review achterlaten van een a-segment stadsauto met relatief veel kilometers.

De auto reed nog steeds zoals dat moest.
Vermoedelijk nog steeds de 1e koppeling en alles was gewoon nog in orde. Kortom, een auto die altijd de bedrijfstemperaturen heeft gehaald, altijd optijd zijn aandacht heeft gehad. Op goede banden en remmen stond.

Slechts twee mankementen had de auto:
Een bagageklep die niet ontgrendelde met de rest van de deuren, je moest dus even op het knopje op de sleutel drukken als extra handeling.

En een stroef versnellingspook (blijkt een kwaal te zijn bij deze auto's) vooral als het wat vochtig weer is. Mogelijk was dit te verhelpen door de schakeldraad te vervangen (stalendraad in een metalen buisje) of het veertje bij de pook dat zorgt voor 'terugschieten'.

De auto had momenten dat als je auto in zijn vrij zette deze nog links of rechts bleef. Was ook echt alleen in die positie naar links of rechts. Was geen 'mechanische' gebrek.

Met trots en zekerheid iemand anders heel gelukkig kunnen maken met deze auto.
Ik ben ervan overtuig dat als deze auto relatief veel heeft gereden, maar vooral op de snelweg dan is het prima te doen.

Veel auto in een klein format. Modern, relatief veilig (airbags rondom) en een oke verbruik.

PRIVATE LEASE Hyundai i10