Honda Jazz 1.2i Cool (2008)
| Uitvoering | Jazz 1.2i Cool |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2008 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 30 km |
| KM-stand laatst | 7.500 km |
Ik kan mij grotendeels vinden in de andere Honda Jazz reviews, leuk om te lezen dat je eigen ervaring overeenkomt met die van anderen. Daarom en voor diegene die een aanschaf van een Jazz overwegen heb ik ook mijn positieve en negatieve punten in deze review geplaatst, hoewel deze Jazz nog niet zolang in mijn bezit is.
- Keuze : Ik zocht een compacte, degelijke, lekker rijdende en zuinige auto. Op mijn lijstje stonden o.a. de Corsa, Panda, Punto, Sirion, Fiesta, 207, Swift en de Yaris. De keuze ging richting een Japanner (vroeger Toyota gereden) in 1e instantie had ik helemaal niet aan de Honda Jazz gedacht, maar in de showroom werd ik positief verrast door de binnenruimte en tijdens proefrit voelde hij lekkerder om te rijden dan de Yaris. Mijn keuze viel op de Honda Jazz 1.2 Cool met de opties : metallic lack (donkerpaars) bagage-afdekscherm, LMV, dorpelbeschermers en parkeersensoren.
- Ik ben heel tevreden over de Jazz en ik begrijp niet dat je er zo weinig van ziet rijden. De Jazz krijgt veel minder aandacht dan hij verdient. Wellicht gaat de nieuwe Jazz beter verkopen. Veel mensen kiezen denk ik toch voor de bekende weg dus een 207 of een Corsa (dan zal het wel goed zijn).
- Ik lees dat anderen makkelijk de zeer gunstige verbruikswaarden van 1 op 19 of zelf hoger halen, maar mijn auto gebruik ik voor 80% in de stad en zit dan rond de 1 op 14. Op langere stukken snelweg of binnenwegen haal ik wel 1 op 17.
- Kosten : De jazz is wat duurder dan zijn concurrenten, maar je lijkt een klasse groter te rijden. Met het onderhoud heb ik nog geen ervaring mee.
Pluspunten
- Gunstige kwaliteitsindruk, geen kraak of piep.
- De motor betrekkelijk stil bij lage toerentallen, geen resonanties, bij hogere toeren geeft de motor een lekkere sportieve sound, niet storend.
- Souplesse (reageert goed op gaspedaal) van de motor bij lagere snelheden. Hij heeft voldoende trekkracht het lagere toerengebied, je kan makkelijk in zijn 3 door de bocht, je hoeft niet steeds terug te schakelen
- Het is echt geen suffige bejaardenauto, maar onverwacht een redelijke “rijdersauto”, als je wilt kan je met de Jazz zelfs sportief rijden. Je voelt niet dat je echt vermogen tekort komt.
- Schakelt super, heel licht en trefzeker, lekker korte pook, koppeling grijpt soepel aan zonder veel kracht te hoeven gebruiken. Ook terugschakelen gaat soepel. Lekker kort pookje.
- Goede wegligging, voelt goed en veilig aan. Sportief rijden is mogelijk.
- Goede remmen
- Wendbaar, stuurt direct en nauwkeurig, bochtvastheid goed, helt weinig over, merk geen zijwindgevoeligheid.
- Praktisch en ergonomisch ingedeeld dashboard.
- Praktisch en ruim interieur, veel hoofruimte, voldoende beenruimte.
- Zeer handige achterbank constructie, de magic seats.
- Stoelen zitten goed, ondanks korte zitting, blijft fit na langere afstand
- Prettig is dat je knie vrij naar rechts kan bewegen zonder te stoten aan een grote midden console.
- Achterbank kan makkelijk plat zonder hoofdsteunen eraf te halen.
- Handige verstelling bovenop de voorstoelen leuningen.
- Makkelijke instap.
- Standaard geluidsbozen geven een goed vol en warm geluid.
- Weinig windgeruis.
- Overzichtelijk, geen grote dode hoeken, grote ramen, makkelijk inparkeren.
Minpunten
- Tot 100 km p/u voelt de motor redelijk vlot, maar daarboven gaat de fut er wat uit, bij inhalen op de snelweg moet je wat geduld hebben, maar echt storend is het niet.
- Onderstel is nogal stug afgesteld, dat kan je op slechte wegen goed merken. Comfort wordt hierdoor nadelig beïnvloed (maar niet echt storend) maar het voordeel is dat met de auto lekker sportief te rijden is
- Bagage rolhoes is niet standaard.
- Geen interval stand voor wisser achterruit.
- Geen cruise-control.
- Geen buitentemperatuurmeter
- Stuur niet axiaal (naar voren/achteren) verstelbaar
- Elektrische stuurbekrachtiging is even wennen in het begin, maar het went snel.
- Krasgevoeligheid van kunststof delen interieur.
- Rugleuning niet traploos verstelbaar.
- Stoelzittingen zijn aan de korte kant en zouden wat meer steun moeten geven.
- Parkeersensor heeft het nadeel dat hij niet altijd werkt niet bij lage paaltjes die nog net wél de onderkant van de bumper raken.
Geen
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Deze kleine MPV's zijn wat suf maar zitten hoog, zijn ruim, betaalbaar en betrouwbaar

Test: Honda Jazz 1.4i LS (2006)

Test: Honda Jazz 1.4 ES Sport (2005)

De Mini Cooper van Wim Slagboom (68) zag bijna heel Europa: 'De blauwe blijft, dat staat vast'