Honda Jazz 1.5 Hybrid Advance (2025)

Uitvoering | Jazz 1.5 Hybrid Advance |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Een belangrijke levensles: Behoud wat goed is
Kort heb ik getwijfeld om een nieuwe, volledig elektrische auto, te gaan kopen. Maar het aanbod in het midden segment is nog te krap. Voorts is de aankoop premie van de overheid anno 2025 vervallen en betaal je gewoon (nu nog deels) en in 2026 nog méér wegenbelasting voor die érg zware elektrische auto.
Na lang zoeken blijf ik trouw aan wat goed is én daarom opnieuw gekozen voor een Honda Jazz Hybride. Wel heb ik getwijfeld tussen een Hyundai Kona Hybride en de nieuwe Renault Captur Hybride. Zeker de Captur smoelt erg goed maar het Hybride systeem van Renault heeft kinderziektes. Tijdens het rijden geeft de Captur herhaaldelijk een voelbare schok bij de overschakeling van benzine naar elektrisch rijden (en andersom). Honda heeft zijn hybride systeem wél perfect voor elkaar én bij de Honda Jazz werkt dat geruisloos en stil. De Jazz heeft het energielabel A. Dat hebben maar érg weinig auto's...
Ten opzichte van mijn huidige Jazz (modeljaar 2020) is er in 2024 een facelift geweest. Het front is gewijzigd en dat ziet er weer modern uit. Ook de motor heeft méér vermogen (pk's). De interieur stoffen zijn gewijzigd. De voorstoelen zijn gelukkig ongewijzigd. Het zijn perfectie stoelen met goede "wangen", een lange zitting (goede ondersteuning voor de onderbenen) en een hoge rug. In de Jazz model: Executive zitten kantelbare hoofdsteunen maar die zitten niet meer in de Jazz model: Advance. In de Honda Jazz Sport hebben de voorstoelen 2 verschillende bekledingsstoffen. Het verschil tussen model Advance en Sport is m.i. klein. Het prijskaartje verschilt wél. De Advance heeft mooie witte stiksels op de donkergrijze stoelen.
Mijn complimenten voor Honda dealer Wesselink in Apeldoorn. Deze Honda dealer kent het woord -klantvriendelijkheid- nog én stelt zich flexibel op t.a.v. je wensen in/of aan je auto.
Een update volgt.

Honda Jazz 1.5 e:HEV Advance Crosstar
- 2023

Honda Jazz 1.5 e:Hev 109pk Hybrid Automaat Crosstar Premium Audio Carplay Parkeercamera
- 2021

Honda Jazz 1.5 Full Hybrid Advance Crosstar Automaat | NL Auto | Navi | Adaptieve cruise control | PDC voor en achter | Achteruitrijcamera
- 2025