Honda HR-V 1.6i 4WD (2001)

Honda HR-V 1.6i 4WD (2001)

UitvoeringHR-V 1.6i 4WD
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2011

De eerste kilometers

Nadat ik een auto van de baas kreeg waarmee ik geen milimeter prive mag rijden, was het een goed idee mijn vrijwel nieuwe Peugeot RCZ te verkopen. En een oudere wagen voor de boodschappen te kopen.
Dit is de Honda HRV geworden uit 2001 met weinig kilometers.
Nu was ik huiverig voor een auto van 10 jaar oud (ik rij al 20 jaar nieuw)
Maar dat is mij meegevallen, de auto rijdt ondanks zijn leeftijd nog als nieuw, piept niet, kraakt niet,...
De onderhouds historie is bekend, hij is van de eerste eigenaar en alle onderhoudsbeurten zijn netjes op tijd gedaan.
Ik heb de auto "as it is" gekocht bij de Honda dealer.

De auto is sober uitgevoerd, geen cruisecontrol, geen sensoren voor het licht en de regen, niets van dat alles.
Voordeel is dat kan dus ook niet kapot.
Wel een airco, electrische ramen en licht metaal dan hebben we het wel gehad met de extra.
Alles wat ik er zelf in heb gezet is een radio met USB poort.

Gisteren 150 kilometer met de auto gereden, het rijdt relaxt, met de hoge zit kijk je eenvoudig vooruit in het verkeer.
Eigenlijk vind ik de auto erg lekker rijden, schakelt soepel,
Niet slecht tot nu toe!

Het doel van dit review is bijhouden of de Honda HRV inderdaad zo goed en betrouwbaar is als het lijkt. Ik zie overal alleen maar halleluja verhalen en eenvoudig en vrijwel zonder gebreken over de 200.000 kilometer heen.

We gaan het beleven, voor dit review geldt dan ook geen nieuws is goed nieuws.
Gaat er iets kapot, ook al is het een lampje,...zal ik dat hier vermelden.

2000 kilometer gereden

Inmiddels 2000 kilometer op de teller gezet en eerlijk is eerlijk er is wat kapot gegaan (zoals voorspeld, mijn linker koplamp) maar in tegenstelling tot veel moderne auto's prima zelf te vervangen.

Ik heb de auto gebruikt om langere afstanden (250 km enkele reis) te rijden en hij blijkt bijzonder comfortabel te zitten.
Wel heb ik gemerkt dat zodra je rond de 140 gaat rijden hij bijzonder dorstig is 1:9 zonder enig probleem.
Ik heb mij ook voorgenomen niet harder meer te rijden dan 120.

Twee weken geleden heb ik ook maar even uitgeprobeerd of de 4wd nog werkt, en ja hoor het werkt.
Een zeer bescheiden afstand rustig door een 20 centimeter drab en water gereden en voelde de achterwielen bijspingen.
Wel grappig toen ik de auto had geparkeerd zag ik onder de achteras allemaal graspollen hangen :-)

In de garage geweest

Klinkt dramatischer dan het is, nadat ik zelf de koplamp had verwisseld, merkte ik dat mensen die ik niet ken, toch naar mij knipperden met hun lichten.
Vermoedelijk heb ik met mijn geklungel iets fout gedaan en stond de koplamp (verblindend) te hoog. Is nu weer netjes gecorrigeerd.
Hiernaast was het mij gelukt om in Duitsland een van de laatste originele armsteunen voor de Honda te vinden.
Deze heb ik even laten inbouwen, dus alles ging in een moeite door,....
Voor de rest, de auto rijdt als nieuw, vanochtend even de olie gecontroleerd, hoeft geen druppel bij,....

Wederom de koplamp

Vandaag even langs de dealer gereden, mijn linkerkoplamp had weer de geest gegeven.
Gelijk even de achterbanden laten checken, met de sneeuw van drie weken gelden heb ik een 15 minuten donutsgedraaide op een grote parkeerplaats. En dit was zichtbaar op de achterbanden (4wd werkte trouwens prima) maar de beschadiging was geen gevaar voor mijzelf of de omgeving. :-)

Auto doet het nog steeds prima,...

Open dak in laten bouwen

In eerste aanleg was mijn plan de Honda te verkopen en een cabriootje terug te kopen voor de zomer.
Maar met een afschrijving op de waarde van 40% (2200 euro) in 5 maanden werd mij dit een beetje te gek, daarom maar de inbouw van een Hollandia 100.
Behalve dat dit de budgetversie is, heeft dit dak een groot voordeel, je kan het totaal uitnemen.
Dus toch een beetje cabrio :-)

Verbruik is nu met bescheiden optrekken (3000 toeren schakelen) zelfs binnen de bebouwde kom 1:12,5.

Ook deze is weer verleden tijd.

Na slechts 7 maanden neem ik afscheid van de Honda HRV.
De reden, mijn verlangen naar een Cabrio is toch te groot en ondanks het recent ingebouwde ope dak kon ik mij even niet beheersen, toen ik zaterdag een Opel Tigra Twintop zag.

De Honda heeft in de afgelopen maanden slechts 6000 kilometer gereden.
Dus de waarde van deze review is beperkt.
Maar in de steenkoude februari maand wist deze 11 jaar oude auto zonder problemen te trotseren.
De volgende eigenaar zal er een prettige betrouwbare auto aan hebben.
En ik twijfel geen moment eraan dat over een jaar of 5 deze auto nog steeds probleemloos rond rijdt.

De inruilwaarde was erg netjes, ik heb in de afgelopen 7 maanden slechts 1200 euro eraf gereden.
Dit buiten beschouwing van de aankoop en inbouw van het schuifdak, armsteun en twee lampjes.

7,0

Lezersreacties (11) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum