Honda HR-V 1.6i 2WD (1999)
Uitvoering | HR-V 1.6i 2WD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
HR-V 1.6
Na 2 Civics Aerodeck een HR-V aangeschaft.
Had toch wel last van mijn rug met in-uitstappen door de lage zit in de Civic.
Het moest uiteraard weer een Honda zijn en zo kwam ik op de HR-V. Toen ik er mee thuiskwam werd ik wel getrakteerd op gefronste wenkbrauwen en enig gelach maar goed, ik koop de auto voor mezelf en opvallen doet ie zeker. 13 in een dozijn auto kan je het zeker niet noemen. Zeker in de felle blauw/paarse kleur.
Ben nu 3,5 jaar verder en ik ben nog steeds tevreden over deze auto. Waren de vorige Civics al van uitmuntende kwaliteit, deze staat er nog boven.
In de 3,5 jaar heb ik met 50000km gereden alleen maar de blokken voor en 1 remklauw(2dehands) vervangen. 1 band lekgereden en de ruitenwissers en een lampje vervangen.
De originele uitlaat en accu zitten er zelfs nog op!!
Elk jaar voor 2 tientjes door de APK.
Verbruik over het algemeen was zo 1 op 12. Op vakantie volgepakt en met airco aan toch nog dik 1 op 13. Laatste vakantie in Frankrijk veel binnenwegen gedaan en toen ruim 1 op 14 en dat met de E10-benzine.
Niet slecht voor een auto van dit formaat ook al weegt ie 1080KG.
Deze 3-deurs lijkt groot maar kofferruimte valt iets tegen. Met z`n 2en is ie in ieder geval ruim genoeg.
Rijden doet ie nog steeds prima, ook na 14 jaar.Geen kraakje, piepje, niks. Door zijn hoge wielbasis kan je er ook mee "off-road" maar dan houdt het ook op want dit is geen 4wd versie.
Drempels zijn minder comfortabel door zijn korte wiellbasis maar op de snelweg kan ie zeker goed mee komen.
Nu we met 1 auto ook uit kunnen gaat de HR-V waarschijnlijk binnenkort weg.