Honda CR-V 2.2 i-DTEC Executive 4WD (2014)

Uitvoering | CR-V 2.2 i-DTEC Executive 4WD |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Fijne gezinswagen
Ik ben erg tevreden met deze CR-V, we hebben hem meegenomen met een verhuizing van Zweden naar Nederland. In Zweden was de binnenruimte, AWD en diesel perfect voor de lange afstand en in de sneeuw, dat is misschien voor Amsterdam weer wat minder belangrijk nu.
Maar we vinden de auto zo fijn dat we ondanks de anti-diesel beweging in Nederland voorlopig nog door blijven rijden. De auto is comfortabel (een stuk beter dan de vorige generatie die we ook gereden hebben in dezelfde uitvoering), betrouwbaar (het enige wat ooit kapot ging is het 3e remlicht) en ruim. Auto vakanties zijn prima te doen, inclusief wintersport natuurlijk. Wel een beetje lastig die kleine parkeergarages in Nederland in te wurmen, daar moeten we gewoon een beetje voorzichtig zijn.
Rij-eigenschappen liggen dicht bij de laatste generatie Accord (jammer dat ze die niet meer maken, was ook een fijne auto), maar je zit toch iets hoger. Het infotainment systeem is wat gedateerd, ik heb de 2014 uitvoering dus geen CarPlay en dergelijke. Ik gebruik daarom altijd Waze op de telefoon en nooit de navi. Geluidssysteem is prima maar niet schocking ofzo. Fijne comfortabele stoelen voor en achterin en veel bagageruimte voor kinderwagens en dergelijke. Als trekauto natuurlijk ook prima, al gebruiken we dat niet vaak.
Al met al een erg tevreden Honda eigenaar (dit is mijn 8e Honda)!
Laatste review
Na 5 jaar in deze auto gereden te hebben, inclusief een verhuizing vanuit Zweden naar Nederland is het nu tijd om afscheid te nemen. Die wegenbelasting voor de diesel maakt me niet zoveel uit (ondanks dat het belachelijk duur is met 150:- per maand), maar het risico dat we ineens een paar duizend euro kwijt zijn aan waardevermindering door onstabiele wetgeving wel. De auto heeft, zoals je van een Honda kunt verwachten, zonder enige problemen gereden. Alleen regulier onderhoud bij Honda in Amsterdam en nieuwe banden, prima voor elkaar zoals ik na 20 jaar Honda rijden niet anders verwacht eigenlijk.
We willen, nu de kinderen wat groter zijn, open gaan rijden en helaas is het daarom geen Honda geworden. Mijn logische stap binnen het Honda model aanbod zou weer een Accord zijn (had de laatste generatie 2.2 i-dtec executive, wat een van de beste auto's was die we gehad hebben). Maar de Accord wordt niet meer geleverd in Europa. En een cabrio (behalve de S2000 die nu 25k kosten 2e hands) is er niet van Honda. Het is een BMW geworden. We gaan zien hoe dat gaat werken in vergelijking met mijn Honda ervaring. We hebben wel onze 2e auto nog, dat is wel nog een Honda. Voor de zekerheid haha.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Honda CR-V 2.2D EXECUTIVE VOL LUXE!!! AUTOMAAT 2E EIGENAAR MET 78.500KM!!! PANODAK XENON CAMERA ADAPTIEVE CRUISECONTROL AFN.TREKHAAK 18INCH LEDER STOELVERWARMING NAVIGATIE PDC PRIVACYGLAS ENZ...
- 2012

Honda CR-V 2.0 16V 155pk Elegance Dealeronderh. Afn. trekhaak Rijklaarprijs inc 12 mnd garantie
- 2015

Honda CR-V 2.0i Executive Automaat, Trekhaak
- 2012

Occasion koopwijzer Honda CR-V: dit moet je weten over de vierde generatie als gebruikte auto

Honda CR-V (2014) - Kia Sportage (2015) - Dubbeltest

Gebruikscomfort