Honda Civic Type S 1.8i-VTEC (2009)
Uitvoering | Civic Type S 1.8i-VTEC |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Mijn civic type S
Ongeveer 2.5 jaar geleden zocht een ik vervanger voor mijn civic hybrid uit 2008.Omdat Honda mij erg aansprak mede door de betrouwbaarheid moest het toch weer een Honda worden. Na lang rondkijken viel mijn oog op een mooie zilveren type S uit het jaar 2009 met maar 65000 km op de klok.
Mijn eerste ervaringen van de auto waren erg goed, model vond ik geweldig en het rijgedrag ook. Wel de bekende civic kwaaltjes, zo kraakte de koppeling en is het onderstel erg gevoelig voor oneffenheden. Al moet ik zeggen dat de auto een beetje verlaagd is en 18 inch velgen heeft. De 1.8 i-vtec motor doet prima zijn werk en is vrij vlot in tegenstelling tot de hybrid. Wil je de 140 paarden echt tot leven wekken zal je flink in de toeren moeten want onder de 4000 gebeurt er vrij weinig. Over de uitrusting van de auto kan ik kort zijn, alles zit erop wat ik nodig heb. Goede muziek installatie,verwarmde stoelen, alles elektrisch noem het maar op. Al met al een prima en betrouwbare auto.
Na een jaar rijden (KM stand 75000 ongeveer) ging de civic voor z'n eerste beurt naar de Honda dealer. De krakende koppeling is zoals bij velen terug gekomen en daar laat ik niets aan doen. Waar hij echter wel last van had is het informatie display. (Cd, temp enz). Zo af en toe liep het scherm vast en brandde alle icoontjes. Na vervanging van het scherm was het euvel nog niet verholpen. De Honda dealer adviseerde om de cd speler te vervangen en sinds dien is het niet meer terug gekomen gelukkig. Ik heb de onderdelen gelukkig via de sloop kunnen kopen, anders was ik totaal schrik niet zo'n 2200euro kwijt geweest bij de dealer. Verder eigenlijk geen problemen gehad.
Bij 90.000 km ging de auto naar de garage voor z'n jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ik rij zo'n 15000 km per jaar gemiddeld dus de stand loopt niet erg snel op ( gelukkig). Na 2,5 jaar rijden vind ik het nog steeds een erg fijne auto om mee voor de dag te komen.
PLUSPUNTEN:
- mooi model
- vlotte wagen
- goed uitgerust
- vrij zuinig (ik haal 1 op 15 gemakkelijk)
MINPUNTEN:
- zicht naar achteren
- weggedrag bij bobbels/oneffenheden
- lak is kras/steenslag gevoelig
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort3
- Kosten5
PRIVATE LEASE Honda Civic
Uitgelicht aanbod

Test: Honda Civic Type R Championship Edition (2009)

Test: Honda Civic Type S en Type R (2007)

Test: Honda Civic - Hoe alles anders werd

Honda bouwt vanaf 2026 EV's in Verenigde Staten