Honda Civic Type S 1.4i-VTEC (2009)

Honda Civic Type S 1.4i-VTEC (2009)

UitvoeringCivic Type S 1.4i-VTEC
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2017

Eerste ervaring

Sinds enkele weken eigenaar van deze prachtige auto.
Zelf ingevoerd vanuit Keulen (Duitsland)

Bewust gekozen voor de 1.4 i-vtec ivm zuinig verbruik. Na enkele jaren volvo gereden te hebben doet het brandstof verbruik toch wel pijn in de beurs, met dit motorblokje kijk ik niet meer naar de benzine meter maar slechts naar de reisgids om zoveel mogelijk te rijden🙂

Woon werk verkeer gereden en nieuwheidsrondjes getuft.
Daarnaast een langere rit gereden naar Berlijn.

Gemiddeld verbruik 6,6L op 100km met een redelijke obisitas voet. Met het heerlijke 100pk 1.4 i-vtec blokje wat naar mijn mening genoeg pit heeft om fatsoenlijk mee te komen in het verkeer. Vooral wanneer je voorbij de 3000 toeren gaat en het v-tec systeem zijn werk doet.

Wegligging: heel kort kan ik zijn... als een blok!!!
De type-s is stugger geveerd dan de normale civic, hierdoor plakt hij nog meer in bochter dan de normale civic dit al deed. Daarbij is de auto wel nog comfortabel. Hij stuurt direct, strak en geeft duidelijke feedback aan de bestuurder.

Zitcomfort: tijdens de langere rit naar Berlijn zonder pijnklachten of stijfheid uit de auto gestapt (28 jaar dus nog flexibel als wat):). Zelf altijd volvo stoelen gewend in mijn auto verleden, maar deze civic stoelen van half alcantara doen er niet voor onder. Beenruimte zeer voldoende zowel voor als achter.

Bagageruimte: zeer voldoende, wat wil je allemaal meenemen in de kofferbak? Er is voldoende voor ruimte voor de gehele schoonfamilie.

Betrouwbaarheid: nog niet veel km gereden om hier een fatsoenlijk oordeel over te vellen. Mijn vorige civic had 15.000 km gelopen met mij als eigenaar en zoals ik gewend ben van Honda geen problemen of defecten. (Deze verwacht ik bij dit merk ook niet)

Luxe: persoonlijk vind ik de civic voor een japper erg luxe, de half alcantara bekleding, pdc met een scherm waar er iets achter de auto bevind, stoelverwarming, gestikt leder stuurwiel, cruise controle met stuurbediening en ga zo maar door. Tevens krijg ik iedere keer weer goede zin van het prachtig vormgegeven dashboard.

Veiligheid: tja.. nog geen ongeval mee gehad. Maar ik ga er van uit dat het geen volvo is. Verder heeft de auto geheel rondom airbag en werkt de anti slipregeling en tractioncontrol super.

Onderhoud: zelf direct een kleine beurt gegeven bij aanschaf. Hierbij 5w30 olie gebruikt. De civic liet zich goed helpen. Overal is erg goed aan te komen door het kleine compacte blokje.

Word vervolgd......

5,0

PRIVATE LEASE Honda Civic

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens