Honda Civic 2.2i-CTDi Sport (2007)

Honda Civic 2.2i-CTDi Sport (2007)

UitvoeringCivic 2.2i-CTDi Sport
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2010

Honda Civic 2.2 CTDI eerste review

ERVARINGEN ( 34000km )

Inleiding:
Na 3 jaar en 135000 KM met een Volkswagen Golf TDI te hebben gereden was het tijd voor een nieuwe auto. De Golf had me ondertussen toch een paar extra uitgaven bezorgd die eigenlijk niet de bedoeling waren.Ik besloot daarom rond te kijken voor een nieuwe auto. Daar ik eigenlijk toch behoorlijk op de Golf was afgeknapt wilde ik toch eens rondkijken bij een ander merk. Heb verschillende modellen de revue laten passeren en het is uiteindelijk de Honda Civic CTDI geworden. Honda heeft toch de naam zeer betrouwbaar te zijn en de looks van de auto vind ik persoonlijk ook erg positief.

Uitvoering:

Model Sport kleur zwart metallic met standaard 17 inch velgen van OZ (zijn door de 1e eigenaar al erop gezet ) leder stuur, armsteun, climate control en uitstekende "magic"seats waardoor je achterin nog meer spullen kunt vervoeren. Standaard stond de auto al op 225/R17 banden van michelin en deze laten de Civic echt met een perfecte wegligging balanceren. Maar het beste is natuurlijk de heerlijke motor die in de Civic huist.
2.2 liter met 340 NM en 140 pk op papier. In elke versnelling gaat de auto als de spreekwoordelijke brandweer.Ik begin een beetje te twijfelen of er stiekem toch wat extra paardjes onder de kap liggen en zal de auto binnenkort eens op een rollerbank laten testen.....

De ruimte in de auto is ook perfect. Ik kan er met gemak een aantal koffers in kwijt.De opbergmogelijkheden met o.a.een koeler in het dashboardkastje voor blikjes etc zijn ook super.

Nadelen:
wat ik als vervelend heb ondervonden is de relatief kleine tank van 50 liter. Je staat toch geregeld bij de pomp. Maar aan de andere kant kan dit natuurlijk ook aan mijn pittige rijstijl liggen want de auto nodigt natuurlijk wel uit om flink door te gassen.

Al met al ben ik tot heden uitermate tevreden met de Civic en heb ik absoluut geen spijt van de overstap.

Honda Civic 2.2 CTDI op de Rollerbank

Honda Civic 2.2 CTDI op de Rollenbank!!

Zoals ik al in mijn eerste review had beschreven heb ik de Civic bij een vriend die in een autogarage werkt laten testen op de rollenbank..Wilde toch weten of de Civic wat meer paardjes onder de kap heeft dan de door Honda opgegeven 140. En wat blijkt!! Uit het blok komen er volgens de meting al 156 pk tevoorschijn. Rest natuurlijk bij nu de vraag waarom Honda er maar 140 opgeeft? In ieder geval na de meting met een dikke smile op mijn gezicht via een lange omweg naar huis gereden :-)