Honda Civic 2.2i-CTDi Sport (2007)
| Uitvoering | Civic 2.2i-CTDi Sport |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 20 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na mij een jaar lang geërgerd te hebben aan het onvermogen van mijn vierde 206 afgelopen herfst besloten om de Civic te nemen als nieuwe leaseauto. Ik werd direct verliefd op de opvallende ’smoel’ van de auto. Op de standaarduitrusting van het sporttype heb ik nog het Exclusive citypakket genomen (park distance control achter + stootstrips), de 18’ banden, winterbandenregeling, de Bluetoothtelefoonset en leren bekleding. Dat laatste via een leerbedrijf via de dealer, want de sport is via Honda niet met leer te krijgen. Dit heeft voor mij geresulteerd in donkerblauw leer dat fraai past bij de Blueish greykleur van de auto zelf.
Aangezien ik zakelijk alleen al ruim 900 km per week rijd, is comfort voor mij erg belangrijk. De stoelen en de cruisecontrol vind ik dan ook erg prettig. Ik zit prima in de stoelen en de mogelijkheden om de hoogte en afstand te verstellen vind ik goed. Ik heb de stoel wat hoger staan, zodat je goed overzicht hebt over de weg. Ook het stuur is qua hoogte en afstand verstelbaar, maar de hoogteverstelling valt mij wat tegen. De mogelijkheden om te ’spelen’ met de cruisecontrol, door bij te stellen en weer opnieuw te pakken zijn prima.
De trekkracht van de motor is echt prima, met name binnen de bebouwde kom is het goed opletten bij het ’even inhalen’. Was dat voorheen een crime, nu is het zeer gemakkelijk... Heb ook een stuk hoog in de 140 km/u gereden met cruisecontrol en je zit echt erg rustig, de auto geeft dan nog geen krimp. Ik verheug mij al op mijn eerste rit door Duitsland om de motor echt te testen...
Leuke details vind ik bijvoorbeeld de automatisch inklapbare achteruitkijkspiegels en de bekerhouders in het middenconsole. Ook de ’plakset’ met de spuitbus en minipomp zijn praktisch. De pomp heb ik al mogen uitproberen nadat een vriendelijk persoon twee banden had laten leeglopen...
Een aantal genoemde punten door anderen heb ik ook gemerkt, te weten:
- de temperatuurregeling gaat op een gegeven moment weer koude lucht inblazen, waardoor het van vrij warm naar weer (te) koel gaat,
- het dashboard trekt stof aan, hoewel mij dit wel meevalt,
- het zicht via de achterruit is beperkt door de dwarsbalk in de achterruit.
Waar ik mij aan stoor en wat nog niemand heeft gemeld, is het onbreken van een achterruitwisser. Blijkbaar geloofde de ontwerper van de Civic niet in gebruik van de achterruit als iets om doorheen te kijken...
De zuinigheid van de auto en de grootte van de tank vallen mij een beetje tegen. Ik heb nu één keer 48 liter getankt toen ik nog maar 5 km kon rijden volgens de boordcomputer en voor een auto van deze prijs verwacht ik eigenlijk meer. Ook heeft hij nog redelijke dorst boven de 120 km/u. Zit met een tank zo rond de 700/750 km. en dat is voor een diesel toch weinig, ook gezien het door Honda opgegeven gebruik. Ik heb echter de indruk dat hij al zuiniger wordt.
Wat ik ook opmerkelijk vond is de opmerking van mijn dealer dat ik niet te netjes moest rijden, omdat anders het roetfilter verstopt zou raken en ik dan zo iedere 500 km. 20 minuten moest doorblazen om het weer schoon te vegen. Is niet specifiek voor Honda natuurlijk, maar wel vreemd dat je voor een milieumaatregel milieuonvriendelijker moet gaan rijden.
De Bluetoothset pakt niet automatisch als er twee bekende telefoons tegelijk in de auto zijn bij het starten. Dat valt mij wel tegen, maar volgens mij ligt dit meer in verschillen in toepassing door de telefoonfabrikanten dan deze set.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Honda Civic 1.8 i-VTEC – 2006 – 405.613 km - Klokje Rond

Frank van der Lende (3FM) zoekt een nieuwe auto

Honda Civic 1.8i VTEC Comfort (2007)

Test: Kia Cee'd - Hyundai i30 - Nissan Qashqai - Toyota Auris - Mazda 3 - Honda Civic