Honda Civic 1.8i-VTEC Sport (2007)

Honda Civic
Honda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda CivicHonda Civic - interieurHonda Civic - interieur

UitvoeringCivic 1.8i-VTEC Sport
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

28000:
Met 20000 de eerste beurt gehad en gelijk een aantal puntjes bij Honda de Bois uit de Meern aangegeven. Over de garage heb ik niks te klagen overigens.

De auto rijdt als een zonnetje en hij heeft gedurende de vakantie perfect zijn werk gedaan (14 daagse autovakantie). Zelfs na het rijden van 800km stapten we kip lekker uit de auto. Wat dat te gaat is het een hele fijne auto en qua ruimte voldoet hij ook goed. Hierbij wil ik wel de kanttekening maken dat de hoedenplank er voor de vakantie uit is gegaan en het hondenrek geplaatst is. Zodoende kan je hoger stapelen.

Het verbruik ligt voor mij nu rond de 7,1 op 100 km met een gemiddelde snelheid van 64 km/h.

11500:
Het design van de auto bevalt mij nog steeds erg goed en is wat mij betreft het sterkste punt van de auto. Helaas zorgt het design er ook voor, dat het zicht naar achter slecht is. De B en C stijl zijn te dik, vooral de C-stijl, bij het over mijn schouder kijken zie ik bijna niks.
Gelukkig “hangen” de voor- en achterkant niet te veel over, dus ondanks het slechte zicht is de lengt van de auto goed in te schatten.

Volgens de boardcomputer rijdt de auto met Euro95 bij een gemiddelde snelheid van 58 km/h over een traject van 5000 km circa 7,8L/100km. Over een afstand van 3000 km met een gemiddelde snelheid van 58 km/h op V-Power rijdt de auto circa 7,2L/100km.

Laatst zat een hoekje van het dashboard los, dit heb ik teruggeduwd en daarna is het niet meer los geraakt.

Over het algemeen luister ik radio in de auto. De radio heeft het moeilijk om de zender helder door te blijven geven tijdens de rit. Vooral wanneer men onder bruggen of door tunnels rijdt ruist en kraakt hij hinderlijk.

1625km:
Sinds eind november 2007 heb ik deze leaseauto (kleur: zwart), de eerste sinds tijden zelf uitgekozen. Vooral het design en de ruimte in de auto (grote kofferbak voor zijn klasse) hebben mij over de streep gehaald om deze te nemen i.p.v. een Opel Astra station/ Skoda Octovia hatchback. Zowel ik als de bijrijder zitten voor comfortabel en goed. Echter mensen met lange benen zullen de zetel wellicht wat kort vinden. De kinderen (kleuters) zitten achter ruim en komen niet storend tegen de stoelen van de mensen voor.

De auto heeft veel standaard opties en is mijns inziens erg compleet. Zelf heb ik er nog een vaste trekhaak en hondenrek bijgenomen. Persoonlijk vind ik dat de trekhaak niet erg opvalt of storend is maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Na de eerste duizend kilometer, heb ik de auto in Duitsland op zijn staart getrapt. Tot en met 180 km/uur zit het tempo er lekker in, daarna gaat hij kruipend harder. De snelheidsmeter stopte bij 204 km/uur, ik mag dus niet klagen. Wat mij erg opviel is dat de auto stevig en stabiel blijft aanvoelen op hoge snelheden en dat is altijd erg prettig. Sowieso vind ik dat de bediening in zijn geheel soepel doch stevig is. Minpuntje is het zilverkleurige plastic afdekplaatje voor de benzinedop, daar hadden de ontwerpers van Honda wel iets mooiers qua materiaal voor kunnen verzinnen.

Ik ben zelf 1.80m en zit redelijk rechtop, maar niet dicht op het stuur. Het stuur staat op zijn hoogste stand. In deze situatie kan ik de bovenkant van het display (boven de toerenteller) niet aflezen, ik zie bijv. niet of de cruise control aan of uit staat. Daarnaast als ik mijn handen op 10 voor 2 houdt zie ik ook de knopjes van ventilatie, etc. niet. Gelukkig informeert de Honda je vooral via het vierkante display in de toerenteller dus heb ik er niet zo veel last van.

Het grootste minpunt van de Honda tot nu toe is zijn verbruik. Ik rijd op een tank gemiddeld 8,6 liter op 100 km, volgens boardcomputer, dat vind ik voor een moderne auto geen cijfer om over naar huis te schrijven. Dit is overigens exclusief het snelheidstripje hierboven beschreven.

28000:
De auto heeft met 20000 en beurt gehad en het volgende is verholpen.

1) Zie punt 2 (bij 11500), daarbij wanneer het weer optreedt wordt de gordel vervangen
2) Zie punt 3 (bij 11500)
3) Zie punt 4 (bij 11500), dit is deels verholpen zou helemaal verholpen moeten zijn bij het plaatsen van de winterbanden + uitlijnen.
4) Het kraken van de achterophanging, dit is echter terug gekomen bij circa 25000

Waar ik de laatste tijd irritatie over heb, is dat veel plastic delen niet meer mooi strak op elkaar aansluiten zowel binnen als buiten, daarbij vind ik de lak kwaliteit allerbelabberdst.

11500:
Tot nu toe nog geen echte problemen gehad, maar er zijn wel een aantal punten die mijn irritatie opwekken.
1) De lak (kleur: zwart) is niet sterk. Circa om de maand gaat de auto door dezelfde wasstraat. Nu beginnen er strepen op de auto te komen en op 2 plekjes zijn haardunne witte streepjes te zien.
2) De gordel aan bestuurderskant begint aan de zijkanten wollig en harig te worden. Dit het ik eerst weggehaald door er met de vlam van de aansteker langs te gaan, echter nu begint het weer harig en wollig te worden.
3) De ruitenwisser links maakt een raar geluid.
4) De auto trekt naar rechts wanneer je rechtuit rijdt. Dit heb ik zowel bij de winter- als zomerbanden, welke uitgelijnd zijn.
De bovenstaande punten bespreek ik bij de eerste beurt op 20.000km met de Dealer.

Er is ook een pluspunt. Na 170 km heb ik behoorlijk wat olie moeten toevoegen, daarna hebt ik het oliepeil nog regelmatig gecontroleerd. Echter bijvullen was niet nodig, omdat het oliepeil gelijk bleef.

1625km:
Op het moment geen problemen gehad. Na 170 km olie moeten toevoegen, circa 3 liter. Toevallig controleerde ik dit. De Honda gaf niet aan dat er te weinig olie is/was. Direct de dealer (Auto Amersfoort) waar ik de auto heb gehaald opgebeld. Deze gaf aan dat dit bij aflevering wel gechecked is en dat het oliepeil af fabriek over het algemeen goed is. Sinds het bijvullen blijft het oliepeil gelijk en op niveau.

De veertigduizendkilometerbeurt

De auto gaat mij eigenlijk steeds meer bevallen en uiteraard valt over het design niet te twisten. Even resumerend sinds de laatste review;

1) Het verbruik ligt op het moment voor mij nu rond de 7,2 op 100 km met een gemiddelde snelheid van 52 km/h.
2) De lak (kleur: zwart) is en blijft niet sterk. Steeds meer lichte beschadigingen krasjes/ pitjes zijn zichtbaar, dit is over de hele auto te zien inclusief het dak. Wanner je circa 1,5 meter van de auto af staat valt het mee, maar van dichtbij wordt je niet vrolijk.
3) De gordel aan bestuurderskant is wederom aan de zijkanten wollig en harig te worden. Met de garage is afgesproken dat bij de zestigduizendkilometerbeurt de gordel vervangen zal worden onder garantie.
4) Het kraken van de achterophanging, was terug gekomen bij circa 25000, maar is nu helemaal verdwenen.
5) Garage heeft aangegeven dat bij de beurt de remmen vervangen zijn daar deze versleten waren, verder heeft de garage geen bijzonderheden gemeld

Zoals ik aan het begin van dit stukje aangaf, de auto gaat mij steeds meer bevallen. Aan een aantal manco's ga je wennen en de brandstof is een onderdeel van de lease, dus daarover hoef ik mij niet druk te maken. Een grote voordeel van de auto is en blijft dat hij zeer comfortabel is. Hij ligt strak op de weg, luistert goed en rijdt als een zonnetje.

Daarom verander ik de waarden;
Comfort: Goed -> Uitmuntend
Prestaties: Voldoende -> Uitmuntend
Betrouwbaarheid: Voldoende -> Goed
Gebruikskosten: Onvoldoende -> Voldoende
Zou u weer een auto van hetzelfde merk kopen: Nee -> Misschien (lease zeker wel, maar privé kopen weet ik nog niet, daar moet ik nog een paar duizend kilometer meer voor rijden)

De Zestigduizendkilometerbeurt

Gister mijn 60k kilometerbeurt gehad en er is eigenlijk niks op te merken op 1 punt na;

- De gordel aan bestuurderskant is wederom aan de zijkanten wollig en harig te worden. De garage heeft deze niet vervangen en wederom deze haren eraf gehaald.

Het verbruik ligt op het moment voor mij nu rond de 6,8l op 100 km met een gemiddelde snelheid van 58 km/h.

De Civic blijft een mooie auto qua design en de complimenten stromen nog steeds binnen ;-). Na 1,5 jaar ga ik steeds meer van deze auto 'houden'. Daarom verander ik 'Zou u weer een auto van hetzelfde merk kopen' naar Ja. Van de zomer op vakantie naar zuid Duitsland met de auto en ik kijk er al naar uit om lange afstanden stevig door te rijden. Daar is deze auto gewoon voor gemaakt!

De Tachtigduizendkilometerbeurt

Afgelopen 20k kilometer zijn vlekkeloos gegaan. Het enige probleem waarmee ik concreet kamp is het wollig worden van de bestuurders gordel aan de zijkanten. Afgesproken met de dealer dat deze bij de 100k kilometer beurt vervangen wordt omdat dit euvel niet weg gaat.

De auto heeft zich tevens goed gedragen in de sneeuw met winterbanden.

Oftewel weinig opmerkingen vanuit mij, ik heb de laatste 20k met veel plezier gereden, op naar de 100k

Huidige verbruik is 7,1 l/100km bij een gemiddelde snelheid van 47 km/h.

2 reparaties

Gister is de buitentemperatuursensor vervangen, deze gaf alleen maar waarden aan tussen de 20 en 40 graden. Verder is de gordel aan de bestuurders zijde vervangen omdat deze steeds wollig wordt aan de zijkant. Beide reparaties zijn binnen garantie verholpen.

Honderdduizendkilometerbeurt plus reparaties

Rond de 95k zijn de remschijven vervangen (alle vier). Volgens de garage was dit niet raar bij deze kilometerstand voor deze auto. Tevens is het display van de snelheidsmeter vervangen. Het middelste streepje deed het niet meer. Hierdoor zag je niet het verschil tussen 0 en 8, dit is een garantie kwestie.
Verder heeft de auto nog een 100k beurt gehad. Eigenlijk is er niks noemenswaardig om te melden.

De auto rijdt nogsteeds heerlijk.

Ruitenwisser

De ruitenwissermotor is defect, te pas en te onpas worden de ruiten gewist. Daarbij stoppen de ruitenwissers niet in de uit stand maar midden op de ruit. Zojuist met de Honda-dealer gesproken en aankomende vrijdag wordt de motor vervangen

Oh Jee

Van de week bemerkte ik dat de elektrische spiegel aan de passagierszijde niet meer in of uitklapt. Vandaag de dealer gebeld en de speigel dient vervangen te worden a 250 euro incl. BTW en montage

Weer een Oh Jee

Van de week bemerkt dat het linkerspatbord beschadigd is dit wordt gerepareerd bij de schadehersteller, verder houdt de radio de zender niet "vast" en na een minuut luisteren wordt de zender opnieuw gezocht wat niet altijd lukt

Een nieuwe beurt

Het probleem van de zender vasthouden op de radio is verdwenen, nu met het koude weer kraakt de vooruit erg lawaaierig als de auto nog koud is. De beurt verliep redelijk vlekkeloos. Helaas moet ik terug om de computer/ onderdeel van de ESP te laten vervangen. Gelukkig is dit een lease auto want ik begreep dat dit circa 600 euro kost. Dit probleem kwam aan het licht doordat het sturen soms niet gaat wanneer ik de auto gestart had. Wanneer ik de auto opnieuw opstartte was het euvel verhopen. Op naar de vervanging en de volgende beurt

De laatste beurt

Aangezien dit een leaseauto is en hij in contract is tot 160000 km/ 4jr was dit de laatste reguliere beurt. Er waren een aantal mankementen die opgelost moesten worden;

1) Linkerspiegel moet opnieuw gemonteerd worden, deze was door een tegeligger op een provinciale weg eraf gereden
2) Het onderstel kraakte continue
3) De vergrendeling via de sleutel functioneerde niet altijd meer
4) De rubbers in de portieren laten los en vallen eruit
5) De 'zilveren' laag op versnellingspook, handrem is 'opgelost' door het zuur uit de vingers
6) De auto begint olie te verbruiken
7) Rechter voorrem loopt aan

Punt 1 t/m 4 & 7 (remschijf vervangen) is keurig opgelost en 5 valt buiten garantie, 6 gaan we in de gaten houden maar men heeft niet kunnen ontdekken wat het probleem is. De kosten voor de leasemaatschappij waren circa 2000 euro incl BTW.

Al met al kan ik zeggen dat de auto heerlijk rijdt.

Hij rijdt nog steeds ongeveer 7,1l/100km bij een gemiddelde snelheid van 58km/h ondanks dat ik veel provinciale weg en snelweg rij. Het gemiddelde verbruik volgens de autoweek specificaties zou 6.6l/100km zijn voor verbruik gemiddeld.

Al met al als ik naar mijn ervaringen kijk dan rijdt de auto heerlijk, maar er zijn vaak kleine dingetjes en het verbruik is ook niet al te gunstig. Uiteindelijk ben ik blij dat het een lease auto is, maar prive zou ik deze auto niet gauw kiezen met mijn ervaringen.

Laatste km-ers

De leaseauto is ingeleverd, op de laatste dag ging het olielampje weer branden.

Na bijna 4 jr is mijn conclusie heerlijke rijders auto maar kwalitatief is de auto onder de maat. Daarom zeg ik, leuke lease auto maar niet interessant om prive te hebben.

Aangezien ik nu gestopt ben met leasen en binnen ons bedrijf een mobiliteitsregeling voorhanden is, heb ik er voor gekozen om een 9 jr auto Avensis te kopen

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee