Honda Civic 1.4i LS (2001)
Uitvoering | Civic 1.4i LS |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
1e ervaringen
Het was een grote verandering van de Shuttle naar de Civic, maar dit wisten we van te voren. Na 10.000km gereden te hebben zijn we eigenlijk grotendeels positief over deze auto. Hij rijdt ondanks de 1.4 krachtbron heel goed met het overige verkeer mee. Het schakelen gaat soepel, wat overigens wel fijn is, omdat je regelmatig moet "roeren" om de vaart erin te houden. Qua afwerking vind ik het interieur een beetje goedkoop aandoen, zeker in vergelijking met de Shuttle. Het verbruik ligt gemiddeld op de 1:15 wat wij zeer acceptabel vinden. Volgende week gaan we inclusief caravan en dakkoffer naar Oostenrijk op vakantie. De ervaringen zal ik binnenkort met u delen.
Terug van vakantie
Terug van een geslaagde vakantie in Oostenrijk en Italië. De Civic heeft het eigenlijk boven verwachting gedaan. Met carvan en dakkoffer over de Fernpas en Reschenpas gaf geen probleem. En het een verbruik van 1:8,5 vindt ik het nog heel netjes. We wisten, bij voorbaat natuurlijk al, dat het niet over zou houden qua snelheid en power. Maar op de snelweg konden we goed meekomen met het vrachtverkeer. Op de heuvels veelvuldig schakelen tussen 3 en 4 en het toerental op 4000rpm houden is het devies. Al met al zijn wij tevreden en gaan de volgende vakanties met vertrouwen tegemoet.

Honda Civic 1.4i LS Moet nog gereinigd worden. Airco, Elektrische ramen, Lichtmetalen wielen, Moet nog gereinigd worden.
- 2002

Honda Civic 1.4i LS - Airco - Navigatie -