Honda Civic 1.4i DSi Sport (2006)

Honda Civic 1.4i DSi Sport (2006)

UitvoeringCivic 1.4i DSi Sport
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2009

Honda civic 1.4 DSi sport (5drs)

Hallo, ik ben barry en tevens nieuw hier,

151109nr1

Na het behalen van me rijbewijs in augustus heb ik in een subaru forester rondgereden, daar heb ik zo'n ongeveer 5.000, km's meegereden, maar aangezien die niet te zuinig is, wou ik de nieuwe Honda civic, na veel rond gekeken te hebben op site's zijn we dan ook langs gegaan bij Verhagen in Rotterdam, en daar stonden meer dan genoeg honda civic's, Even in de auto gezeten te hebben en een korte uitleg over de auto gehad, had ik wel besloten dat dit de auto voor mij was.

Gisteren heb ik de Honda eindelijk kunnen ophalen en heb ik er meteen in rond gereden, qua verbruik is hij aanzienlijk beter dan de Forester, op 80/100 km/u en af en toe een dorpje in en uit kwam ik op een verbruik uit van ongeveer 6.0L/100km.
Na veel revieuws gelezen te hebben en dat er twijfels waren over de 1.4 motor was dan wel duidelijk, Aangezien ik een 2.0 gewend was en de overstap naar een 1.4 ging maken, had ik ook me twijfels maar aangezien het natuurlijk een lichte auto is van 1140Kg tegen over een Forester is de Civic heel zo traag nog niet,
Ik geef toe dat het absoluut geen motor is op iemand mee uit te dagen, maar dat het echt bedoeld is voor een redelijk vlot rijgedrag en bovendien ook voor een zuinig rijgedrag, plus een nihil gebruik van de olie

Qua interior vind ik de civic helemaal geweldig en alles is duidelijk zichtbaar en het overzicht is ook prima, althans het is wel objectief dat als je achteruit over je schouder wil kijken (bijv bij invoegen) dan zie je gewoon vrij weinig tot niks. Hoewel ik ook gelezen had dat het zicht naar achter via de achterruit kijk spiegel slecht was, vindt ik dat zelf juist weer van niet, Het is wel beperkt maar overzichtelijk genoeg om te weten wat er achter je rijd, ik vind het meer idiaal dat ik de felle koplampen van de auto achter me niet meer ziet ivm het
'Mini spoilertje'/3e remlicht. Voor de rest is hij rijk uitgerust met een boord computer wat meer dan duidelijk maakt wat je verbruik is, ook herrineerd hij je eraan wanneer je een bepaalde snelheid behaald bij 50km/u en 100km/u (naar keuze in te stellen)
De regensensor die automatisch je ruitewissers bestuurd is dan ook geen overbodige luxe, en natuurlijk is die ook met hand te bedienen, Het geluid in de Civic vind ik redelijk en het beschikt over 6 boxen, electrisch ramen voor en ook achter, het mooie ervan vindt ik dat de achter deur hendels mooi zijn 'weg'gewerkt, althans de meeste van me vrienden wisten niet hoe ze achterin moesten zitten en zaten te vechten met de stoel hoe de rugleuning nou naar voren ging, voor de rest dient het nog gemaken voor eventueele bekerhouders, airco, mistlampen en alle andere opties voor de radio. de zittingen zitten goed en geven goed steun voor bochten oid, Hij schakelt heel fijn en soepel alleen is het voor mij nog even wennen dat het een 6 bak is, en dan vooral qua terug schakelen wil ik het wel eens even kwijt zijn in welke versnelling ik nou eigelijk zit, ook zit er optie voor om VSA uit of aan te schakelen, VSA dient voor optimale grip op je aangedreven wielen, of om het simpel te benoemen het voorkomt 'spinnen' bij gladwegdek. en natuurlijk beschikt het over elektrische snuffjes zoals spiegelverwarming en dergelijke.
Ook is er meer dan genoeg ruimte in de achterbak van de civic, en enige nadeel is dat je geen thuiskomertje heb, maar wel een krik bijgeleverd krijgt, inplaats daarvan heeft honda een compressor en een 'raar' goedje in een spuitbusje bijgegeven, Dat goedje spuit je via het ventiel naar binnen in je band, en dan met de compressor pop je de band weer op, die compressor moet je aan sluiten aan een 12V stekkertje en die bevindt zicht ook in de achterbak. Het is leukt en is ook best slim maar als je een scheur in je band rijd dan ben je nergens meer eigelijk. Maar als ik zo kijk denk ik wel dat er een reservewiel inpast (nog niet geprobeerd)