Honda Civic 1.5 i-VTEC Elegance (2018)

Honda Civic 1.5 i-VTEC Elegance (2018)

UitvoeringCivic 1.5 i-VTEC Elegance
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2020

Voor mij een JUWEELTJE

Eén van de fijnste auto's die ik heb gereden!

AANDRIJFLIJN een MEESTERWERKJE:
Een heerlijke turbo motor gekoppeld aan een cvt die niet gaat loeien, het toerental blijft laag in de gesimuleerde versnellingen. Knap staaltje van Honda.
De cvt loopt gewoon in de pas met de ideale koppel verhouding als ware een normale versnellingsbak. Dit kon bereikt worden door de turbo in lage toerentallen elektrisch te ondersteunen waardoor bij +- 1200tpm het maximale koppel al wordt bereikt.
Het voelt dus aan als een vaste overbrenging.

STUREN en WEGGEDRAG:
Voor mij een topper en beter als alle vorige Honda's die ik gereden heb.
Stuurt uiterst precies, niet te licht en geeft alles door wat van belang is.
Onderstel is een perfecte mix tussen comfort en sportiviteit. Zonder problemen snelle bochten en toch comfortabel. Corrigeren als het te hard gaat is heel makkelijk en als je echt te ver gaat grijpt de electronica prima in.
Wederom een knap staaltje techniek van Honda. Bij BMW kunnen ze daar nog wat van leren, zie mijn review i3.

INTERIEUR EN BEDIENING:
Uitstekend afgewerkt en verzorgd.
De bediening is vanzelfsprekend en intuïtief. Ook fijn dat er hardware knoppen zijn toegepast voor o.a. airco en bediening.

EXTERIEUR:
Persoonlijk vind ik de sedan uitvoering, zeker in de antraciet kleur, veel meer ingetogen en chique overkomen dan de hatbacks. Die komen wat schreeuwerig over.
De gemonteerde velgen maakten het voor mij mooi compleet.
Hoewel ze in o.a. in de VS niet aan te slepen waren rij je er in NL best een exclusieve auto mee.

UITRUSTING en VEILIGHEID:
In de Elegance versie is de uitrusting al zeer compleet. Heel fraaie digitale cockpit en dito mediascherm.
Ook aan veiligheid ontbreekt het aan niets, alles is aanwezig, van keep lane, rijstrook waarschuwing, blind spot, adaptive cruise, bots preventie, bord herkenning, stabiliteitsprogramma en camera's, automatisch inparkeren etc.
Audio is meer dan goed maar geen premium. Daar moet je de bovenliggende Executive voor hebben.
(Die heeft ook een schuifkanteldak en luxere bekleding)

VERBRUIK:
Ik beschouw mijzelf als stevige rijder.
Veilig maar hou wel van opschieten 😉
Tevens wil ik de aangeschafte potentie ook echt gebruiken, als ik wil tutten koop ik wel wat anders waar natuurlijk ook niks mee is.
Met een sportieve rijstijl, mede door de slimme cvt en turbo programmering, zakt het verbruik niet onder de 1:15.
Wederom knap gedaan.
Ga je in de "senioren" modus of op lange ritten met constante snelweg snelheid haal je met gemak minimaal 1:20 of zuiniger.

MINPUNTEN en REDEN VERKOOP:
Eigenlijk kan ik geen minpunten bedenken.

De enige reden waarom ik, met pijn in het hart, besloot afscheid te nemen, was dat de benzineprijs te hoog werd voor mijn jaar kilometrage in combinatie met de opkomst van plug hybrids. Spijtig voelt het nog altijd.
De onverwacht hoge inruilprijs op een Renault Capture Hybrid Plugin Initiale Paris verzachtte de "pijn" enigszins...

10,0