Honda Accord Tourer 2.2i-CTDi Sport (2005)

Uitvoering | Accord Tourer 2.2i-CTDi Sport |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Honda Accord tourer 2005
Overall waardering voor deze Accord Tourer is zeer goed na 100.000 km
Geen defecten op mechanisch gebied gehad zoals verwacht :-)
rijdt zeer soepel en stil en dus ook zeer comfortabel met de nodige sportiviteit echt heel goed in balans !
Fijne zetels die goed zitten ook nog na lange ritten, zker het opblaaskussen voor de lende is heel nuttig.
De 2.2 CDTI motor is werkelijk heel fijn en stil
Had hier mijn bedenkingen over omdat je toch als doorwinterde Honda fan moeilijk Diesel en Honda samen zag.
Heb nog geen dag spijt ervan en moet zeggen dit is echt een aanrader.
Zelfs collega's van me die steevast altijd voor duitse auto's gaan staan soms versteld van van hoe goed hij nu rijdt.
Grootste pluspunten zijn de grote kofferbak want daar koop je toch zo'n break voor !
(jammer van het nieuwe model dat zeker mooier is maar met 400 liter minder bijna geen break te noemen is.)
exclusief model en super betrouwbaar en eigenlijk in zijn geheel een zeer goede wagen.
iets minder vind ik dat er aangeraden wordt om elke 10.000km op onderhoud te gaan, dit is niet meer van deze tijd en ga volgens boekje om de 20.000km ... kost zoal genoeg tegenwoordig.
ook dat Honda geen parkeersensors fabriek af installeert zoals de dakrails is volgens mij een gemiste kans.
Nu werd dit achteraf ingebouwd en dan zie je gewoon dat alles niet mooi 1 geheel is maar opzet materiaal.
Enige storingen zijn dat de luidsprekers achter plots bijna geen geluid meer gaven, heb dat opgelost door de fader opnieuw en anders in te stellen.
en hoesje van de versnellingspook kwam los maar voor de rest nog steeds in orde
Conclusie alweer een degelijke Honda die zeker met zijn directe concurrenten meekomt
update
nog steeds zeer tevreden
eerste probleem heeft zich voor gedaan betreffende een scheur in de uitlaat collector is vervangen onder garantie !
Zou een fabricage fout zijn en de garantie termijn is opgetrokken tot 7 jaar ofwel 200.000 km voor dat onderdeel
Mooi van HONDA :-)
super fijne wagen
zitten nu op 130.000 km nog steeds feilloos en realiseerde me dat dit toch werkelijk een heel fijne auto is om mee rond te rijden.
Vooral bij lange ritten komt echt de kwaliteit en degelijkheid naar boven.
Kan de Accord iedereen aanbevelen = topper !
eerste defect gehad
Na een bandenwissel bij een universeel banden bedrijf is de cardan stuk gelopen.
was me een zeer kostbare bandenwissel.
kwestie blijft of het aan de banden centrale lag of gewoon aan de auto zelf.
in dat laatste geval ben ik toch wat teleurgesteld want dit mag gewoon niet stuk gaan vind ik zelf.
negatieve puntjes :
eerder aangehaald is de belabberde kwaliteit van de velgen die zijn gewoon niets waard, bladeren af en dat terwijl ik een poetsmaniak ben zonder aggressieve producten !
kwetsbare lak, krasjes enz zitten er vrij snel op (is wel misschien ook te danken aan de donkere kleur)
Maar voor de rest niets dan lof na 150.000km dan lof.
wordt vervolgd
verkocht
De auto is verkocht en hebben een bedrijfswagen nu in de plaats.
Met gemengde gevoelens wat afscheid genomen van de Accord Tourer.
Heel grote fijn rijdende break met aparte lijn.
Hebben doorgaans niet heel veel problemen gehad op de 180.000km maar die er waren waren behoorlijk duur.
- uitlaatcollector (gelukkig in garantie)
- cardanas
- servo leiding stuurinrichting
Voor de rest heel goede auto waarin rijden echt wel een plezier is.