Honda Accord Tourer 2.0i Elegance Special Edition (2010)

Honda Accord Tourer 2.0i Elegance Special Edition (2010)

UitvoeringAccord Tourer 2.0i Elegance Special Edition
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2021

Fijne soepele auto

Tijdens de zoektocht naar een andere tweedehandsauto (iets van een audi a3 sportback bijvoorbeeld) kwam ik op de voorpagina van marktplaats een Honda Accord tegen. Dit model had ik nog niet eerder gezien, maar vond hem stiekem toch wel heel gaaf. Er stond toevallig ook nog een in de buurt te koop welke mijn nieuwe auto is geworden.

Tijdens de proefrit was er best veel lawaai hoorbaar van de banden of wiellager oid. Ondanks dit leek het toch een erg fijne en soepele auto. De banden en het kapotte wiellager zijn door de garage nog vervangen.

Van het vermogen ben ik nog niet echt onder de indruk geweest, al wil de auto prima van zijn plek. Al helemaal hoog in het toerenbereik. Laag in toeren is er ook wel voldoende koppel om lekker relaxed mee te rijden.
Het heeft wel even tijd nodig gehad om aan het stuurgevoel te wennen. Bij het rechtuit rijden op de snelweg heb ik constant het gevoel te moeten corrigeren, in bochten gaat het dan wel weer prima maar echt fijn is het niet. De opmerking in de recente klokje rond video kan ik daarom ook wel begrijpen.

Na 10.000 kilometer koppeling laten vervangen. Bij rustig rijden had ik er geen last van, maar bij het wegrijden vanuit stilstand met ongeveer +-2000 toeren kwam er een akelig krijsend geluid van de koppeling. Ik kon het geluid zelf niet zo goed plaatsen, maar nadat de koppeling is vervangen was het geluid ook weg.

maart 2022 - 245000
Bij de APK zijn de remblokken achter vervangen en is de fusee kogel rechtsvoor vervangen. Daarbij is de auto ook uitgelijnd. Hierdoor lijkt het stuurgevoel ook iets verbeterd te zijn.

november 2022 - 259000
Grote beurt uitgevoerd. Verder nog geen klachten over de auto. Vermogen lijkt nog meer dan prima en het vebruik ook. Tussen de 800 tot 1000 kilometer op een tank benzine is wel haalbaar, wat ik toch best indrukwekkend vind.

mei 2023 - 270000
Bij de APK van maart 2023 waren er geen afkeurpunten, maar werd wel geadviseerd de remschrijven vervangen.
Remschrijven voor en achter laten vervangen bij 270000. In ieder geval de achterzijde leek nog origineel, maar zaten nu toch echt wel onder de minimale dikte.