Honda Accord 2.0 SE (1993)
Uitvoering | Accord 2.0 SE |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
500,000 gereden
Goede dag, ik neem jullie mee in mijn ervaring met mijn Honda Accord uit 1993.
Het is een auto die niet alleen mijn verwachtingen overtrof maar ook mijn hart veroverde. Vanaf het moment dat ik in stapte wist ik deze moet mee naar huis.
Comfort.
De Accord uit 1993 is een voorbeeld van Japans vakmanschap. De lekker zittende stoelen bieden comfort waar hedendaagse auto’s soms te kort schieten. Lange ritten? Geen probleem. Ik ben met de auto naar Hongarije, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechi, Duitsland en door Nederland gereden.
Ook de airco en Electrische ramen, Buiten spiegels en Dakraam helpen hierbij. En de achterbank zit perfect. Ik heb nooit een klacht gehad van een passagier. De vering is perfect voor de auto. Het levert comfort maar geeft ook de mogelijkheid om sportief te rijden.
Prestaties.
De prestaties van de auto zijn geweldig. De 2.0L 4-Cilinder die als een zonnetje draait, of je nou optrekt bij het stoplicht of aan het cruisen bent op de snelweg, de Accord reageert zonder vertraging. Het vermogen is perfect. Genoeg om zuinig te kunnen rijden maar genoeg om nieuwere auto’s bij te houden of achter je te laten. De versnellingsbak met 5 versnellingen maakt het rijden erg leuk. En het verbruik is ideaal. Het maximale wat ik eruit heb gehaald is 1/15 en dat is niet slecht voor een oude 2.0L.
Betrouwbaarheid.
Dit is waar de Accord shittert. 32 jaar oud en 500.000km op de teller. Is het nou een zomerse dag van 37 graden of een koude winterdag van -15. De auto start altijd en loopt nooit te heet. Met normaal onderhoud blijft deze auto gaan als een trein. Geen onnodige electronische componenten die storingen kunnen veroorzaken. Gewoon starten en gaan. Ik heb door sneeuw regen en hete zomerdagen gereden en de auto heeft mij nooit in de steek gelaten.
Conclusie.
De Honda Accord uit 1993 is geen Youngtimer die veilig in de garage staat maar een die dagelijks gereden word. Of je nu een jonge liefhebber bent of iemand die waardeert wat “echte auto’s” betekenen. Deze Accord verdient een plekje in je hart (en garage).