Ford Sportka 1.6 (2006)
Uitvoering | Sportka 1.6 |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Sportka
Na twee jaar met plezier te hebben gereden in een kaatje van 2001 Frans Molenaar edition, heb ik afgelopen maandag de Ka ingeruild voor een vijf jaar jonger en sportiever exemplaar.
Wat een wereld van verschil!
Mijn vorige kaatje reed ook heerlijk maar zijn sportieve broertje doet er met zijn 35 pk extra een schepje boven op .
Door het speciale onderstel merk je ook verschil met de wegligging.
Hij rijdt werkelijk super en wat je overal om je heen in reviews leest van het roestspook gelukkig weinig te bekennen!
Misschien zijn de wat latere modellen wat beter behandeld daar tegen misschien?
Optrekken doet hij als een raket en het sturen gaat soepel.
Ik hoop er veel plezier van te mogen beleven, ik was al een tijdje op zoek naar een sportka maar mooie met weinig km zijn moeilijk te vinden, er staan er maar een handje vol van op Marktplaats en dan ook nog tegen de hoofdprijs.
Het eerste probleem deed zich de zelfde dag al s, avonds voor de verlichting van het dashboard gaf het op.
Maar de volgende dag een paar nieuwe lampjes laten plaatsen en het probleem was opgelost.
Ik zal verder berichten wanneer ik wat kilometers heb gemaakt maar ben nu al super tevreden!
Sportka
Een update, gisteren de Ka een grote beurt laten geven.
Olie wissel en luchtfilter, interieurfilter en bougies laten vervangen.
Ik bracht de auto super rijdend kreeg hem terug op drie cilinders!
Meteen terug gegaan en het bleek dat er een bougiekabel stuk was.
Naar huis gereden de auto reed weer super ,maar plotseling ging het motormanagement lampje branden.
Weer teruggegaan, en de storing laten wissen.
Thuis gekomen ging het lampje weer branden!
Vandaag is de auto opnieuw goed uitgelezen en bleek het de voorste lambdasonde te zijn....
Deze laten vervangen en het lampje blijft nu uit..
Op weg naar huis kwam ik langs een beletterings bedrijf en ben daar gestopt om te vragen wat een nieuwe striping kost want de oude was door de zon verschoten en zwart geworden.
Deze meteen laten aanbrengen en het kaatje ziet er werkelijk super uit!
Foto's en verdere ervaringen volgen.
Sportka
Kleine update van mijn Sportka.
Na een kleine 5000 km te hebben gereden, ben ik nog steeds tevreden over de rijeigenschappen van de Ka.
Het enige minpuntje is het kraken van de Ka wat van de veerpoten schijnt af te komen maar verder geen kwaad kan.
Een paar weken geleden begon de Ka koelvloeistof te gebruiken 1 liter in de drie weken.
Na diagnose werd mij gezegd dat de koppakking lek was omdat nadat het koelsysteem onder druk werd gezet nergens vloeistof zichtbaar werd maar de druk wel weg viel.
Toch maar bij een andere garage een second opinion gevraagd, en wat bleek?
Het thermostaathuis lekte en dit was bij het onder druk zetten niet te zien.
Nadat deze vervangen was ,wat aanmerkelijk minder koste dan een koprevisie was het koelvloeistof verbruik opgelost!
Verder gewoon een heerlijk autootje waar ik nog veel plezier van hoop te beleven.
Einde sportka
Op 15-11-2016 werd ik van achteren aangereden door een bestuurster die haast had en mijn kleine sportka niet zag stilstaan en er met een grote Hyundai Tucson vol achter op klapte.
Resultaat 3150 euro schade aan de sportka en diverse kneuzingen aan mezelf.
Waarschijnlijk wordt de ka total loss verklaard gezien de hoogte van de schade en de dagwaarde.
Ik was al een beetje aan het kijken voor een andere sportka maar een beetje nette vinden vanaf bouwjaar 2005/2006 is bijna niet te doen of je betaald de hoofdprijs.
Deze week hoor ik wat de expert voorsteld en waarschijnlijk wordt het een hele andere auto die er voor terug gaat komen een VW Golf v5 20 valve uit 2003.
Jammer ik vond de Ka een super leuke en fijne auto waar ik maar kort plezier van heb gehad.