Ford Scorpio Wagon 2.3i 16V Platinum (1996)
Uitvoering | Scorpio Wagon 2.3i 16V Platinum |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb de Scorpio 5 maanden gehad. Ik kon er heel goedkoop aankomen, en wilde met mijn Ford Escort eigenlijk niet in de wintermaanden rijden. Die is namelijk 21 jaar oud, en ik wil hem graag oldtimer laten worden. Vandaar dat de Scorpio kwam. De auto moest een nieuwe APK hebben toen ik hem kocht, maar voor de APK moesten alleen een draagarm en een steekas vervangen worden.
De auto is echt ongelooflijk comfortabel, uiterst luxe en zit gewoonweg grandioos. Echt een hele fijne auto om mee te rijden.
Ik ben met kennissen naar Duitsland geweest, en we hadden met 5 personen ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 15 en 16 ) ruimte genoeg. De stoelen en achterbank lijken bijna wel uit een huiskamer te komen zo comfortabel. Ook het onderstel is erg soepel afgeveerd, dit zorgt ervoor dat je bijna geen kuiltje in de weg voelt. Het heeft echter ook een nadeel, als je 160 op de Autobahn rijdt, dan begint de auto te zoeken, hij is dus niet gemaakt om te planken.
Nog even over de uitvoering: Dit was de Platinum uitvoering met winterpakket. Wat dus inhoud dat de auto met voorruitverwarming, stoelverwarming, en climat control als extra was uitgerust. Ik zou deze auto iedereen aanraden die van comfortabel rijden houdt. Je krijgt erg veel auto voor weinig geld, ze zijn namelijk bijna niets waard. Alleen zijn ze wel roest gevoelig, zo begon de tand des tijds ook aardig aan mijn Scorpio te vreten. De wielranden, de randen van de deuren en een van de chassisbalken begonnen al aardig bruin te kleuren. Ik heb er bijna 10000 kilometer in gereden, en heb als enige extra reparatie nog een kapotte kachelmotor gehad, maar dat mag na 270.000 kilometer wel.