Ford S-MAX 2.0 TDCi 160pk Titanium (2010)
Uitvoering | S-MAX 2.0 TDCi 160pk Titanium |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Afgelopen week een nieuwe S-max in ontvangst mogen nemen. Aangezien de dealer er een paar op voorraad kreeg had ik weinig keuze maar deze is fors aangekleed en kwam bijna overeen met mijn verlanglijstje.
We hadden prive (tweedehands) al een S-max 2.5 Turbo, heerlijke auto zoals de S-max volgens mij ook is bedoeld. Het valt op dat deze door de twee uitlaatpijpen er een stuk bruter uitzag dan de versie nu, de auto is nu wat liever geworden en de scherpe kantjes zijn er een beetje af.
Maar goed, ik heb er een nieuwe 2.0 TDCI Powershift van 160Pk voor in de plaats gekregen. Dat rijdt ook goed alhoewel ik deze week pas circa 400 km heb gereden met de auto. Zakelijk reed ik een auto A4 avant van het nieuwe type, was ook een automaat, deze automaat is een stuk fijner en directer.
Zoals gezegd is de auto redelijk "vol" met opties. Hoogtepunten zijn:
7- zits
Leren bekleding
X-pack (panoramadak, 18 inch wielen)
Business pack (navigatie etc)
Blis (kun je met een stijve nek gewoon door blijven rijden...)
Wat een ruimte heeft deze auto zeg. Met twee kleine kinderen heerlijk om gewoon alles mee te nemen wat je wilt. Qua rijeigenschappen doet de auto niet onder voor de audi en biedt misschien wel meer rijgenot.
Objectief gezien zijn er eigenlijk geen minpunten. Persoonlijke vind ik sommige plastic onderdelen er iets te goedkoop uit zien. Deze auto heeft toch een zeer serieuze prijs, dus daar zou wel wat meer aandacht aan geschonken kunnen worden.
Maar goed, ik zal mijn ervaringen bijhouden. De zomer staat weer voor de deur met een trip met de (zware) caravan. De 2.5 turbo trok de caravan fluitend (letterlijk en figuurlijk) en eens kijken hoe deze zich dan houdt.
Nog een speciaal compliment voor de dealer, Ford Eindhoven. Ondanks dat dit een wat grotere dealer is is het prettig zakendoen bij deze dealer. Daar zou de Audi Dealer nog een wel een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik ben ook bezig geweest met een nieuwe audi maar de verkoper moet mij tot op de dag van vandaag nog terug bellen, niet erg "premium" dus.
Eerste 1.500 km
In een week of twee heb ik circa 1.500 km met de auto gereden. Ik kan er geen enkel minpunt aan ontdekken. De auto rijdt fijn en ligt goed op de weg. Ik mis maar een ding en dat is D5. Als Volvo en Ford toch motoren uitwisselen, in deze auto hoort gewoon een dikke D5.
Automaat rijdt voortreffelijk en het brandstofverbruik is circa 1 op 14, ik ben wel een vlotte rijder. Telefoon en navigatie doen het ook perfect. In de Audi was het MMI systeem peperduur. Goedkoper is dus ook goed, ik mis helemaal niets. Handig is dat ik op het touchscreen gewoon een telefoonnumer in kan typen.