Ford Mustang Mach-E 75kWh RWD (2021) #6

Uitvoering | Mustang Mach-E 75kWh RWD |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Bijna aan het eind van de rit
4 jaar geleden werd na een jaar vertraging eindelijk mijn lang verwachte Mustang Mach-E afgeleverd. Corona gooide roet in het eten van de bouw van de nieuwe fabriek in Mexico, waardoor ik de auto die ik in begin 2020 vanaf het foldertje besteld had (want nog niet in NL) pas in september 2021 kon gaan rijden.
En wat een mooie auto is zo'n Mustang toch. En ja, ik ben me bewust van de petrolheads die roepen dat het geen echte Mustang is. Ik geef jullie helemaal gelijk. Maar wijs me uit de catalogie van 5 jaar geleden eens een EV aan die er beter uit zag, of zelfs uit de catalogie van nu eentje die beter de link met de historie van het merk heeft kunnen maken. Precies. Nog steeds petje af voor Ford dus.
De Mustang beviel me vanaf het begin goed: ruim voldoende voor een gezin met 2 pubers, en voor de vakantie met een dakkoffer erop is dat ook prima gegaan.
De Mustang was mijn eerste volledige EV, en hij is me goed bevallen. Achterwielaandrijving is leuk om (soms) mee te spelen, het weggedrag is lekker sportief. Het comfort is over het algemeen op asfaltwegen goed te noemen. Wel is de achteras zo straf afgeveerd, dat ik iedereen die overweegt een Mustang te nemen aanraad een proefrit te maken over minder strak wegdek. Niet het sterkste punt van deze auto.
Na 135000 kilometer moet ik toegeven dat de actieradius zo goed als niets onderdoet voor toen hij nieuw was: bij rustige rijstijl haalt hij in de zomer nog steeds meer dan 400km. En in de winter 300. In de zomer met een dakkoffer erop en 4 man met bagage, dan sta je inderdaad na uiterlijk 250km al te laden. Of eerder, als je denkt meer dan 100km/u te kunnen rijden.
Het verbruik valt ook na 135000 kilometer niet tegen: nog steeds kan ik op lange afstanden bij 20 graden of meer een verbruik van 15 of zelfs 14kW/100km halen.
Maar ik schuw het ook niet regelmatig volop gebruik te maken van alle pk's. Zelfs met de kleinste accu en 'maar' 268 pk is hij ruim voldoende snel. Fijn dat deze week ook het nieuws naar buiten kwam dat dit regelmatig doen juist de levensduur van je accu verlengt!
Het leuke van EV's is toch ook wel dat je af en toe extra functionaliteit via de over-the-air updates ontdekt aan je auto. Zoals de frunk die nu wel met de afstandsbediening open kan, YouTube dat ineens onderdeel van het Entertainment systeem is, of de achterklep die ineens wel handsfree met een voetveeg vanonder de bumper geopend kan worden.
Irritaties zijn er ook wel: na een update kunnen ineens ingestelde radiozenders verdwenen zijn. Of is de rij modus ineens van Whisper naar Active gegaan.
Of de touchknoppen op de portieren die je 3 keer moet aanraken voordat een portier ook echt open wil. Dan verlang je soms gewoon naar traditionele maar altijd werkende deurgrepen. Of laden aan een Tesla Supercharger en dan alleen maar storingsmeldingen krijgen terwijl Hyundai's en Kia's er wel gewoon staan te laden.
Nog anderhalve maand zal ik in de Mustang rijden, en dan komt zijn opvolger eraan: een Audi Q4 Etron Sportsback. Ik ben benieuwd of ik daar na 135000 óók nog zo lovend over kan zijn. Ik heb goede hoop!
PRIVATE LEASE Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E 75kWh Aut. *Mach-E* | 360- Camera | Vol- Leder | Adaptive Cruise & Climate Control | Stoel & Stuurverwarming | Carplay | Navigatie | Orig. NL |
- 2021

Ford Mustang Mach-E Extended RWD 98 kWh+Led+Volleder+360Camera+navigatie= SUPER INCL BTW = SUPER PRIJS
- 2022

Ford Mustang Mach-E RWD 75 kWh |TREKHAAK|LEDER|PANO|ACC|360 CAMERA|CARPLAY|STOEL-, STUURVERW.|NL-AUTO|1e EIG.|INCL. BTW|
- 2021