Ford Mondeo Wagon 1.8 TDCi Titanium (2008)
Uitvoering | Mondeo Wagon 1.8 TDCi Titanium |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na twee jaar en 130.000 km rijden in mijn vorige Mondeo was het tijd voor een nieuwe en dan ben je toch wel erg blij dat er een nieuw model is gekomen. En wat voor één want het nieuwe model ziet er geweldig uit en zeker in de uitvoering waarin ik hem besteld had. Titanium en dan wel met andere velgen want die er standaard op deze uitvoering zaten konden me niet echt bekoren.Verder een zilvere dakreling, donkere ramen en launch pakket besteld.
Voordat ik hem bestelde was er wat twijfel over welke motor het zou moeten worden maar omdat ik maar erg weinig verschil kon merken tussen de 125 en 140 versie is het de goedkoopste geworden.
Auto is begin Januari afgeleverd en bevalt prima. Ziet er geweldig uit, is zeker snel genoeg en bied qua luxe alles want je maar zou willen hebben.
Natuurlijk zijn er ook wat nadelen, zo blijft het tanken en precies werkje want als je de slang niet op de goede manier plaatst dan tik die de hele tijd af en duurt het tanken wel heel erg lang bij een 70 liter tank. Verder is het raar dat je tijdens een telefoon gesprek niet je navigatie kan bedienen. Turbo gat is naar mijn idee best groot en moest daar in het begin erg aan wennen, het lijkt soms wel een aan en uit knop want in lage toeren gebeurt er helemaal niks. Verder ziet het navigatie systeem de ene keer wel tankstation en de andere keer niet, maar dit zou de dealer nog uitzoeken. Geluidsinstalatie klinkt lekker met die 8 speakers maar ik heb wel het idee dat de radio ontvangst beter was in mijn oude Mondeo ,nu gaat hij al snel storen.
Maar al met al een heerlijke auto ,een echte kilometervreter...
Geen grote problemen, alleen het navigatie systeem dat geen tankstations zag.