Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)

Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)
Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)Ford Mondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale (2017)

UitvoeringMondeo 2.0 TDCi 180pk Vignale
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Mondeo Vignale luxe en fluisterstil

Hieronder staat de review bij 5000 km van 2 januari 2018.
Deze review is van 14 juli 2018 km stand inmiddels 33.000 km.
In deze review kijk ik of het beeld ten opzichte van de eerdere review is gewijzigd. daarnaast geef ik kort antwoord op eerder gestelde vragen onderaan de review.

Allereerst het beeld is niet gewijzigd. Het is en blijft een superluxe omgeving ook na 33.000 km waar ik ieder moment dat ik in deze auto stap nog steeds met volle teugen van geniet. Het sturen, accelereren, het verbruik, de luxe instrumenten (zie onder) alles bij elkaar is geen gewenning geworden. En bovenal de stilte in de auto een diesel lijkt elektrisch te zijn geworden.... Kortom een supermooie aanschaf.
Ook een auto die gezien wordt, waar mensen naar kijken en reacties geven van 'wat een vette auto', 'supergave auto' etc.
Dat wil zeggen dat deze review kort kan zijn en de conclusie na 33.00 km 'Top' luidt. Bij 60.000 km schrijf ik opnieuw een review.

Wat betreft de belangrijkste vraag over de airco die zou blijven blazen heb ik inmiddels met het prachtige weer voldoende ervaring op kunnen doen. In tegenstelling tot mijn Ford Mondeo die ik hiervoor had merk ik dit in deze Vignale in het totaal niet. Doet prima zijn werk, slaat aan waar nodig, reguleert de temperatuur uitstekend ,en sluit af dan wel gaat geruisloos zacht door wanneer de temperatuur het vereist.
Sync 3 werkt snel en in combinatie met Android Auto helemaal geweldig. Neem Waze als navigatie; zit alles op.

Tot slot is natuurlijk ook de service van je autodealer van belang. Zo is de auto 3 weken geleden gratis en voor niets opnieuw op geheel in de was gezet. Ik ben al jaren klant hier en dat bevalt erg goed. Het betreft Ford Ardea in Amsterdam Zuid Oost.
---------------------------------------------------------------------------------------
review 2 januari 2018 bij 5000 km
Hiervoor een Ford Mondeo Titanium van 2015 gehad 2.0 Diesel 150 pk met veel, opties ook al een geweldig rijdende auto. Na 2 jaar 130.000 probleemloze km gezocht voor een Premium.
De keuze was tussen de Audi A6 , BMW 5serie, en de Ford Mondeo Vignale vergelijkbaar qua prijs, maar na 2 dagen testen gekozen voor de Vignale. Dit vanwege het sturen, de aandrijflijn , de vele opties waaronder Continous Controlled Damping, Active Noise Canceling, Verwarmbare en verkoelende Lederen electrische verstelbare voor en achter stoelen met geheugen (ook de stuurkolom) incl. Massage, stuurverwatming, adaptieve cruise controle, Premium collision, Blis, Forward Alert, automatisch inparkeren horizontaal en verticaal etc. etc.
Teveel om op te noemen en bovenal de fluisterstille cabine; 180 pk 2.0 Diesel. De auto doet precies wat jij wilt qua sturen en acceleratie dynamisch en veelzijdig.

Met Ford Android aan boord kun je beschikken over KPN Play, Spotify, Google Maps, Waze, Apps berichten luisteren en beantwoorden via Spraak, Telefoon etc.
De instellingen van het onderstel via Standaard, Comfort en Sport stellen je in de gelegenheid de juiste keuze te maken voor elke rit en wegdek.

Hoewel de Ford Mondeo Titanium ook al een hele fijne auto was , is deze Vignale heel bijzonder. Je mag ze niet met elkaar vergelijken. Deze Vignale is echt van een andere (prijs) klasse.
De eerste 5000 kilometer waren een genot in deze snelle, mooie, zwarte fluisterstille luxueus ingerichte auto.
Rustig rijden levert met de helft snelweg 5.2/ 100 km met alle elektrische systemen aan. Flink gas erop dan wordt het max. 6.8 / 100 km tot nu toe. Erg netjes voor zo een auto.
Valt er op dit moment dan iets te vermelden van een kritische noot. Nu nog niet, wellicht ben ik daarvoor nog te euforisch.
Ik houd u op de hoogte van mijn verdere ervaringen over 25000 kilometer

Ervaring bij 113000 km

Ford Mondeo Vignale met gemak naar 113000!
Het is inmiddels al weer even geleden dat ik mijn review heb gegeven op mijn Ford mondeo Vignale inmiddels 4 jaar oud.
De samenvatting van deze review wijkt niet veel af van het eerdere beeld. Dubbel en dwars zijn geld waard (€ 56500,-) met alle luxe aan boord die je kunt voorstellen zoals eerder al beschreven. Vervanging van een accu en een enkel keer haperende functie bij het automatisch inparkeren en voor de rest helemaal niets. Elke dag weer een genot om in deze auto te mogen rijden en met nog steeds veel reacties van mensen ' wat een prachtige auto''
ook vandaag weer. Jammer dat de Ford van dit model nog geen electrische auto heeft gemaakt. Voorlopig blijf ik nog wel even rijden in deze prachtige Ford Modeo Vignale. Wil je een zeer stille auto volop luxe met veel trekkracht en weinig verbruik 5.6 op 100km en zonder problemen dan raad ik je dit model nog steeds van harte aan.
Weer wat recente foto's toegevoegd en nog steeds al nieuw op zomer en wintevelgen. Garantie tot en met november 2022

wederom positieve update

Zelfde mening geen nieuwe beelden. Rijdt geweldig! inmiddels bijna 6 jaar oud en 144000 km op de teller. Een aanrader!
Betreft de Vignale uitvoering wel een verschil met de 'gewone uitvoering'

10,0