Ford Mondeo 2.0 TDCi 150pk Titanium (2015)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDCi 150pk Titanium |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Weer een Mondeo
Na 3 jaar en ruim 176000 km met volle tevredenheid een Mondeo (1.6 TDCi ECOnetic stationwagon) te hebben gereden, was het weer tijd voor iets nieuws.
Ik ben op zoek gegaan naar een auto in het D-segment. Een Fransoos valt voor mij al af, omdat ik persoonlijk niet zo van het design hou, alsook de wat slappere vering niet als prettig ervaar.
Ook een Passat werd het niet. (te saai)
Ik heb met drie auto's een proefrit gemaakt: Nissan Qashqai, Ford Mondeo en Opel Insignia.
De Qashqai vind ik een mooie auto om te zien, maar de afwerking net iets minder. De Insignia was op zich een mooie aanbieding (tegenwoordig ook 20%), maar het model is al weer gedateerd.
Dus uiteindelijk gekozen voor de Mondeo.
Mijn vorige auto's waren allemaal stationwagons, echter vind ik de 5-deurs een wel erg mooi model, dus nu voor een hatchback gegaan.
Mijn keuze:
- Privacy Glass
- Winterpack
- 19" lichtmetaal
- Afneembare trekhaak
Sinds een week nu in bezit en ik moet zeggen dat de auto in werkelijkheid nog mooier is dan ik had verwacht.
Heb zeker geen spijt van de de zilveren kleur (de andere auto's waren allemaal zwart). In combinatie met het Privacy Glass en het panorama komt deze kleur mooi tot zijn recht.
De 19" velgen maken de auto helemaal af.
De spoiler was nog een moeilijk verhaal aangezien deze vanuit Ford niet wordt aangeboden met het First Edition Pack. Reden is de automatisch achterklep. Kennelijk vindt Ford de spoiler te zwaar voor de electro motor.
Echter mijn dealer bood aan om deze achteraf te monteren.
De eerste ervaringen:
De wegligging is weer typisch Ford. Ligt als een blok op de weg en stuurt weer lekker direct. Ik was in eerste instantie een beetje bang dat ie te stuiterig zou worden met zulke grote velgen, maar dit valt reuze mee.
Het mediasysteem is wellicht niet het beste op de markt, maar vindt het wel een verbetering t.o.v. mijn vorige Mondeo.
Ben nog wat aan het spelen met de voicecontrol, maar nog niet echt overtuigd of ik dit nu een aanwinst vind.
De stoelen zitten heerlijk en in combinatie met het Winterpack (verwarmbare stoelen en stuur) is het goed toeven.
Wat me wel opvalt is dat er een soort van motor resonantie is te horen bij 120 km/u, niet al te luid (de isolatie is oké) maar doet toch een klein beetje afbreuk.
Een ander punt zijn de ruitenwissers: als je ze in de intervalmode zet, gaan ze niet helemaal naar beneden. Zal wel een kwestie van wennen zijn, maar dit viel me wel direct op.
Leuk om te vermelden zijn de reacties van anderen. Ik zie regelmatig mensen omkijken wordt aangesproken wat voor mooie auto dit is.
Al met al tevreden tot zover. Ik zal over een tijd een update toevoegen als ik wat meer km ervaringen heb.
Half jaar onderweg
Na 7 maanden onderweg, wordt het weer eens tijd voor een update.
Zo'n vier weken nadat ik de auto nieuw bij de dealer had opgehaald, helaas schade gereden. Achterop een Mercedes ML geklapt, waardoor zijn trekhaak zich in de voorgrill boorde. Gevolg: € 7500,00 schade en 3 weken in een Renault Scenic moeten rijden. Wat een drama auto is dat, mijn zoon durfde zich niet in die auto te laten zien :-)
Auto is echter weer als nieuw opgeknapt door Care Autoschade in Eindhoven.
Wat zijn mijn ervaringen tot dusver:
Nog steeds krijg ik regelmatig te horen wat een mooie auto dit is om te zien. Blijft leuk om te horen.
Ik vind de rijeigenschappen nog steeds heerlijk, auto ligt echt lekker op het asfalt.
Ik rijd gemiddeld minimaal zo'n 1000 km per week en en tot op heden stap ik iedere keer weer fris uit de auto.
Helaas zijn er ook wat minpunten te noemen:
- Na een paar maanden begon het panoramadak flink te kraken. Terug naar de dealer en toen bleek dat er een schrijven was gekomen vanuit Ford dat dit veroorzaakt wordt door een rubberflap welke zich ergens tussen het raam en chassis bevindt. Een afspraak hiervoor gemaakt en ze hebben toen een speciaal vet aangebracht. Tot op heden is het gekraak weggebleven.
- Parkeersensoren zijn echt een drama als je met name in de file rijdt. Zeker als er vrachtwagens naast je rijden. Piepen al terwijl er zeker zo'n 2 meter tussenzit. Bij de garage zeggen ze hier niets aan te kunnen doen.
- Navigatie doet wat ie moet doen, echter het invullen van een bestemming is erg traag. Dit moet beter kunnen.
- Actieradius met een volle tank valt tegen. Mijn vorige Mondeo (1.6TDci Econetic b.j. 2012) had weliswaar een iets grotere tank, kon er minimaal 1000 km mee rijden, maar reed met gemak 1 op 17. Met deze Mondeo haal ik met moeite 1 op15.
Dit weekend een caravan naar de Belgische kust gebracht, na iets meer dan 400 km was de tank bijna leeg. Ben benieuwd hoe vaak ik in komende zomer moet tanken op weg naar Spanje.
Al met al ben ik nog steeds erg happy met de auto, moet er nog 2,5 jaar mee op pad, dus zal t.z.t. nog wel een review plaatsen.
Zal direct ook nog wat nieuwe foto's uploaden.
Langzaam naar het einde
Het is inmiddels weer een hele tijd geleden dat ik een review heb geschreven.
Inmiddels staat er 155000 km op de teller en heb ik heel wat uren in de auto doorgebracht.
Ik ben over het algemeen nog steeds tevreden over deze auto.
Een paar puntjes van kritiek:
- heb inmiddels al 3x een nieuwe voorruit moeten laten plaatsen. Zal wel pure pech zijn. Op dit moment zitten er weer twee sterren in, maar die laat ik maar niet meer repareren.
- de parkeer sensoren blijven een bron van ergernis. Op het moment dat je file rijdt, dan begint regelmatig de auto te piepen.
- Navigatie blijft erg traag en ondanks een update blijft het een gedateerde kaart. Gebruik momenteel alleen nog Google Maps als navigatie.
- Kleine tussentijdse storingen gehad. Deze werden door de dealer opgelost.
Positieve punten:
- Rijdt nog steeds heerlijk, fijne wegligging.
- Stoelen zitten heerlijk zeker t.o.v. bijv een Volkswagen, waar ik een proefrit mee heb gereden.
- Nog steeds een mooie auto om te zien, krijg na bijna 3 jaar nog steeds positieve reacties ten aanzien van het uiterlijk.
Helaas komt aan alles een eind en dus ook het rijden in de Mondeo. Auto wordt eind september weer ingeleverd. Mijn nieuwe auto is een Audi A4 Avant met automaat. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.

Ford Mondeo Wagon 1.5 Titanium Lease Edition | Apple Carplay | Airconditioning | Stop&GO | Bluetooth | Navigatie | 16'' Lichtmetaal |
- 2018

Ford Mondeo Wagon 1.5i 160pk Titanium ECC/cruise/navi/PDC/lm velgen