Ford Mondeo 2.0 TDCi 130pk First Edition (2004)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDCi 130pk First Edition |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Dit is echt een geweldige auto! Ik was nooit zo"n fan van dieselmotoren, maar deze motor heeft niets, maar dan ook niets te maken met de lawaaiige diesels van weleer.
Ik had al eerder nieuwe generatie dieselmotoren gereden (o.a. VW en Opel), maar common rail is naar mijn idee geen evolutie maar een revolutie!
Ik waardeer na 60.000 km in 8 maanden de rust in het interieur, het enorme koppel (100 km in zesde versnelling en dan gas geven...) de luxe uitrusting vergeleken met de concurrentie (VW Passat, Volvo V40, Audi A4- ik zet express deze auto"s neer omdat mijn collega"s deze hadden uitgezocht en ook zij bevestigen dat de Ford zeker net zo goed en degelijk aanvoelt als hun auto"s) en het enorme prettige onderstel.
Als nadeel noem ik de kleine tankinhoud (ong. 700 km is niet heel veel voor een dieselauto) en de "groene kerstverlichting"(dashboard is wat druk "s avonds).
Geen problemen tot nu toe. En na 60.000 km in 8 maanden denk ik dat het wel goed zit met de betrouwbaarheid.